Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

«Κόκκινος» συναγερμός στη ΝΔ για πρόωρες εκλογές

Σε διαρκή ετοιμότητα, έναντι κάθε πιθανού σεναρίου, ακόμα και πρόωρων εκλογών, έθεσε το σύνολο των δυνάμεων της Νέας Δημοκρατίας ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης που έχει διαμηνύσει πως το κόμμα του θα ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο και δεν θα
δεχθεί διαφοροποιήσεις.
Για να έχει τη μέγιστη δυνατή πολιτική νομιμοποίηση ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα περάσει την απόφαση του κόμματος, ενόψει του τρίτου μνημονίου που έρχεται στη Βουλή, από το σύνολο σχεδόν των κομματικών οργάνων. Ο στόχος του είναι εκτός από τη μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση κυρίως, να δεσμεύσει σε αυτή στελέχη που τυχόν θα διαφωνήσουν και τα οποία είναι αρκετά. Βέβαια, ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης εκτιμά ότι τελικά δεν θα υπάρξουν απώλειες από τη ΝΔ αν και 7-8 βουλευτές αναμένεται μόνο στα όργανα να διαφοροποιηθούν. 
 Ειδικά για τους αγρότες, εάν δεν υπάρξει βελτίωση, η Ν.Δ. θα καταγγείλει και πάλι ότι όλα τα μέτρα έχουν την «υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου», ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο της αποχής.
Τις επόμενες ώρες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που έχει πει πως θα στηρίξει τη συμφωνία στη Βουλή αναμένεται να συγκαλέσει διαδοχικά το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, με τη συμμετοχή και των τομεαρχών, θα συμμετάσχει ο ίδιος στη συνεδρίαση των βουλευτών και των εισηγητών της Ν.Δ. στις διαρκείς επιτροπές της Βουλής που θα αναλάβουν την επεξεργασία του σχεδίου της συμφωνίας ενώ, πριν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για να λάβει τις τελικές αποφάσεις.
Στα πλαίσια του "κόκκινου συναγερμού" που έχει τεθεί η ΝΔ ζητήθηκε από τους βουλευτές του κόμματος να βρίσκονται το βράδυ της Τρίτης 11 Αυγούστου στην Αθήνα. Ήδη οι περισσότεροι έρχονται στην Αθήνα, έχοντας μαζί τους την γκρίνια πολλών, για τη φορολόγηση των αγροτών, εφόσον αυτή περιλαμβάνεται στο σχέδιο. Ειδικά για τους αγρότες, εάν δεν υπάρξει βελτίωση, η Ν.Δ. θα καταγγείλει και πάλι ότι όλα τα μέτρα έχουν την «υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου», ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο της αποχής.

Απόδραση για τον πρωθυπουργό οι πρόωρες κάλπες

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ θα χρησιμοποιήσει την κοινοβουλευτική μάχη για τη συμφωνία προκειμένου να εκθέσει τα σχέδια του Πρωθυπουργού για εκλογές. Η γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι ενδεχόμενη προσφυγή στις εκλογές θα συνιστά προσπάθεια «απόδρασης» για τον Πρωθυπουργό. 
Δεν αποκλείεται η ΝΔ να ζητήσει και πολιτικές εγγυήσεις από τον Πρωθυπουργό για να στηρίξει τη συμφωνία, δηλαδή να προχωρήσει η υλοποίηση του προγράμματος, τουλάχιστον μέχρι την πρώτη αξιολόγηση στα τέλη του φθινοπώρου.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου