Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Παραιτήθηκε στα μουλωχτά ο Τσίπρας

Την συμπόρευσή της με την Λαϊκή Ενότητα θα κρίνει η συνάντηση που έχει η Ζωή Κωνσταντοπούλου αυτή την ώρα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Η συνάντηση ξεκίνησε τελικά με μία ώρα καθυστέρηση, περίπου στις 11:30 και μεταδόθηκαν live από το κανάλι της Βουλής οι δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η πρόεδρος της Βουλής ήταν… φωτιά και λάβρα κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «αυτή η κυβέρνηση επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά». Προχωρώντας ακόμη περισσότερο, υποστήριξε ότι είχαν ενημερωθεί οι δανειστές αλλά όχι η Βουλή και η ίδια. Ενώ επέμεινε στις κατηγορίες της κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι παρασιωπά την εκκίνηση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών. Από την πλευρά του ο Π. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «μνημονιακή κατοχή της χώρας».
Λαφαζάνης: Ευχαριστώ που με δεχτήκατε. Ηταν μέλημά μου να σας ενημερώσω για τη δημιουργία και ίδρυση αντιμνημονιακού μετώπου εν όψει εκλογών. Πιστεύω ότι η συμβολή σας είναι σημαντική για την τήρηση του Συντάγματος και του κανονισμού και της λειτουργίας της Βουλής. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα, το μόνο δίκαιο είναι το δίκαιο του Μνημονίου. Εχουν επιβάλει μνημονιακή κατοχή της χώρας. Η Ελλάδα και με απαίτηση του λαού, πρέπει να παραμείνει δημοκρατία με τη λαϊκή συμμετοχή.
Κωνσταντοπούλου: Εχει σημασία να υπογραμμίζεται η δημοκρατική υποχρέωση το θεσμικό καθήκον όλων να θωρακίσουμε το Σύνταγμα και το πολίτευμα απέναντι στα μνημόνια που αντιστρατεύονται τη συνταγματική νομιμότητα. Είναι απο τις οχληρές παραμετρους το ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε με μια κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά μη ενημερώνοντας τη Βουλή και την Πρόεδρό της και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επίσης να σιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας. Είναι ιδιαιτέρως οχληρό ότι εχθές αποκαλύφθηκε ότι για όλη την διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση οι δανειστές, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου