Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Ομιλία Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην συνεδρίαση της ΚΠΕ

Συντρόφισσες και Σύντροφοι.
Ξεκινάμε. Ξεκινάμε σήμερα και επίσημα τον προεκλογικό μας αγώνα.
Σε μια καθοριστική για το μέλλον της χώρας εκλογική αναμέτρηση είμαστε παρόντες, με αισιοδοξία και δύναμη.
Θα δώσουμε αυτή τη μάχη με πολύ καλύτερους όρους.
Γιατί ο Ελληνικός λαός συνειδητοποίησε ποιοι τον εξαπατούσαν με ψεύτικα λόγια και κούφιες υποσχέσεις, πότε στα Ζάππεια και πότε στην Θεσσαλονίκη.

Γιατί ο Ελληνικός λαός γνωρίζει ότι χρειάζεται πια ευθύνη, γνώση, ικανότητα, αποτελεσματικότητα για να δοθεί ΛΥΣΗ. Για να διασφαλισθεί η έξοδος από την κρίση και η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.
Και το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την εγγύηση γι’ αυτό.
Με την εμπειρία της μακρόχρονης προσφοράς μας στον τόπο. Υπερήφανοι ότι κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια στις δύσκολες ώρες.
Αλλά και με νέα στελέχη, με νέες προτάσεις, με νέες δυνάμεις, είμαστε έτοιμοι και πάλι να διαδραματίσουμε κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας.
Ο κ. Τσίπρας, κέρδισε με τα ψέματα, δραπετεύει από την ευθύνη
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Ο κ. Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, με λαϊκισμούς, ψέματα, κούφιες υποσχέσεις και το πλαστό δίλημμα Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο.
Και ενώ τον Δεκέμβριο του 2014 υπήρχε προοπτική εξόδου από το μνημόνιο και θετικών ρυθμών ανάπτυξης, τώρα βιώνουμε το 3ο και επαχθέστερο μνημόνιο με ύφεση, νέα λουκέτα, αύξηση των ανέργων, νέα μείωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων.
Τον τελευταίο μήνα μετά τα capital controls18.000 εργαζόμενοι έχασαν την δουλειά τους, ενώ 1.800 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο.
Και να τονίσω κάτι σημαντικό.
Μετά τα capital controls οι χιλιάδες νέοι άνθρωποι που εισάγονται σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην περιφέρεια, δεν μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό στις Τράπεζες.
Κατανοούμε όλοι τα προβλήματα επιβίωσης που θα αντιμετωπίσουν.
Ζητώ να ρυθμιστεί το θέμα άμεσα μέσα στην εβδομάδα, με απόφαση των αρμόδιων αρχών.
Ενδιάμεσα βρεθήκαμε στα πρόθυρα του Grexit, της καταστροφής, της φτωχοποίησης του λαού.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αλλοπρόσαλλης και αδιέξοδης διαπραγμάτευσής του, των τυχοδιωκτικών επιλογών του (όπως το διχαστικό δημοψήφισμα) και τελικά της άνευ όρων παράδοσης στους δανειστές.
Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά δραπετεύει από την ευθύνη. Οδήγησε σε εκλογές επικαλούμενος την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως ο πραγματικός λόγος αυτής της βιασύνης είναι άλλος.
Προσπαθεί να προλάβει την «αποκάλυψη», δηλαδή το να φθάσει το σύνολο του λογαριασμού των 14 δις ευρώ στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
Κατά τα άλλα του «φταίνε οι άλλοι», ενώ αυτός δήθεν μάχεται για τους αδύναμους, τους οποίους όμως στην πράξει εξοντώνει με τα φορομπηχτικά μέτρα.
Από τα ψέματα και το μνημόνιο- αντιμνημόνιο ο κ. Τσίπρας, καταφεύγει στο ΕΓΩ
Τώρα ως ναυαγός ψάχνει να βρει στις εκλογές σανίδα σωτηρίας.
Αρνείται να παραδεχθεί την αποτυχία του, οχυρώνεται στο προκλητικό Εγώ του.
Προσπαθεί να «ξεχάσει» το μνημόνιο που ο ίδιος υπέγραψε.
Καταφεύγει στο δίλημμα ή εγώ ή το ΧΑΟΣ.
Στο δίλημμα ή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ή καταστροφή.
Την απειλή καταστροφής την οποία όμως οι ίδιοι προκάλεσαν.
Προφανώς μιμείται το στρατηγικό δόγμα της ΝΔ, που διεκδικώντας την φαντασίωση της αυτοδυναμίας, οδήγησε την χώρα στις καταστροφικές διπλές εκλογές του 2012.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015 και η ΝΔ του 2012, είναι οι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος.
Όμως αυτοί οι εκβιασμοί δεν περνούν πια.
Ούτε πριν από μερικούς μήνες στους Ευρωπαίους, ούτε τώρα στους Έλληνες.
Ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά λέει στον Ελληνικό λαό
 «Εμπρός για νέες περιπέτειες».
 Όμως οι πολίτες: τον γνώρισαν, τον έμαθαν, δεν τον εμπιστεύονται πια
 Μόνη λύση στο ΕΓΩ του κ. Τσίπρα το ΕΜΕΙΣ. Μόνο ΜΑΖΙ μπορούμε
Γνωρίζουν πια την αδυναμία και την ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν πρόκειται ο λαός μας να επιλέξει, να ξαναζήσει το δράμα που πέρασε τους τελευταίους 7 μήνες.
Γι αυτό και η απάντηση του ΠΑΣΟΚ σε αυτού του τύπου τα διλήμματα είναι κατηγορηματική και αφοπλιστική.
  • ΜΟΝΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ
  • ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Ιστορικά εξάλλου έχει αποδειχθεί ότι το ΕΓΩ των πολιτικών και των κομμάτων είναι ξεπερασμένο και «ντεμοντέ», γιατί παρατείνουν τα αδιέξοδα και τις αυταπάτες.
Όπως ξεπερασμένο είναι και το κακέκτυπο, η καρικατούρα του μικρού δικομματισμού των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.
Το δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο είναι πια παρελθόν
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Το πλαστό δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο που ταλαιπώρησε για 5 χρόνια τη χώρα είναι πια παρελθόν.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση το 73% των ερωτώμενων απάντησε «δεν έχει νόημα αυτός ο χαρακτηρισμός».
Σε αυτή την περίοδο της κρίσης πράξαμε το καθήκον μας απέναντι στην χώρα και στους πολίτες, και επωμισθήκαμε όλο το βάρος και τις συνέπειες.
Δεν κρυφθήκαμε όμως όταν οι άλλοι, στην αρχή η ΝΔ, μετά ο ΣΥΡΙΖΑ, λαΐκιζαν και δραπέτευαν από την ευθύνη.
Όπως και πρόσφατα με ευθύνη και μαζί με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές στηρίξαμε την χώρα και την οικονομία, ψηφίζοντας στην Βουλή με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα του λαού μας και την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη.
Διεκδικούμε την ενίσχυση μας –μια νέα σχέση εμπιστοσύνης
Τώρα είναι ώρα για μια νέα αρχή.
Με αναγνώριση των αρνητικών όψεων της διαδρομής μας, των λαθών και των παραλήψεών μας, χωρίς μισόλογα, αποσιωπήσεις και συμψηφισμούς.
Σε μια περίοδο όπου οι κίνδυνοι δεν έχουν ακόμη ξεπερασθεί, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είναι μεγάλα, η χώρα, η κοινωνία, η οικονομία αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις.
Ζητάμε από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να εμπιστευθούν, να στηρίξουν και να ψηφίσουν τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη σε αυτές τις εκλογές:
Δεν τους κουνάμε το δάχτυλο. Δεν ζητάμε δικαίωση. Δεν θέλουμε κοψοχέρηδες.
Θέλουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.
Ζητάμε την ψήφο τους:
  • Γιατί είμαστε οι μόνοι που δεν είπαμε ψέματα στο λαό. Ό, τι είπαμε έγινε, ό, τι θα πούμε θα γίνει. Εμείς ούτε δώσαμε ψεύτικες υποσχέσεις στα Ζάππεια, ούτε εξαπατήσαμε ψευδόμενοι ότι σκίζουμε τα μνημόνια.
  • Γιατί έχουμε αποδείξει ότι στεκόμαστε υπεύθυνα στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Γιατί η Εθνική Στρατηγική που επιλέξαμε για την αντιμετώπιση της κρίσης, υιοθετείται πια από ΟΛΟΥΣ.
  • Γιατί είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την Ανάπτυξη μαζί με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και το νέο Κοινωνικό Κράτος.
Η Δεξιά δεν έχει κοινωνική ευαισθησία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κινητοποιήσει, είναι σε ρήξη με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.
  • Γιατί μπορούμε να φθάσουμε σε μια Εθνική Κοινωνική Συμφωνία μαζί με τις παραγωγικές δυνάμεις, αλλά και τις κοινωνικές δυνάμεις, τα συνδικάτα, την αυτοδιοίκηση, τον απλό Έλληνα πολίτη.
  • Γιατί έχει την εμπειρία τη γνώση και την δύναμη να εγγυηθεί την ομαλή πορεία της χώρας μέσα στο ευρώ. Να προωθήσει τιςμεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, να διαπραγματευθεί το χρέος, να βελτιώσει με την αναγκαία επαναδιαπραγμάτευση τους αρνητικούς όρους του μνημονίου.
  • Γιατί έχουμε ήδη προχωρήσει σε τολμηρή ανανέωση στα στελέχη, στα ψηφοδέλτιά μας.
  • Γιατί εμείς εκφράζουμε την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Διαμορφώνουμε ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο για το μέλλον, για την παραγωγική αναδιάρθρωση, την Ανάπτυξη, την Κοινωνική Συνοχή και την αντιμετώπιση της ανεργίας, υπερβαίνοντας τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας.
Το κύριο ζήτημα για μας είναι να ξαναγυρίσει η ΕΛΠΙΔΑ και η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ στους Έλληνες.
Να επεξεργαστούμε και να προσπαθήσουμε για τους νέους Εθνικούς Στόχους του αύριο.
Το μέλλον μιας Ελλάδας που θα βγει από την κρίση και θα βρει πάλι την περηφάνια και την αξιοπρέπειά της στην Ευρώπη. Με ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή.
Διαμορφώνουμε τον Τρίτο Εναλλακτικό Πόλο
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάδειξη ενός δυναμικού ΤΡΙΤΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΠΟΛΟΥ, με αυτόνομο λόγο, και αυτοδύναμη στρατηγική.
Η δημιουργία ενός ισχυρού πολιτικού φορέα στο χώρο μεταξύ της συντηρητικής ΝΔ και της ιδεοληπτικής αριστεράς που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι μια ευκαιριακή εκλογική επιδίωξη.
Είναι κυρίως ανάγκη για τη χώρα. Είναι αίτημα ενιαίας έκφρασης ενός ρεύματος στην ελληνική κοινωνία που θα είναι ξανά πλειοψηφικό.
Διαμορφώνουμε αξιόπιστα και δημιουργικά τον ζωτικό χώρο ενός Πατριωτικού και Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Προοδευτικού Ρεύματος, με αναφορές στο Δημοκρατικό Σοσιαλισμό, την Κεντροαριστερά, την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία.
Δίνουμε νέο περιεχόμενο και νόημα στις διαφορές και τις αντιπαλότητες, στις αντιπαραθέσεις αλλά και τις συγκρούσεις μας:
  • Με τον νεοφιλελευθερισμό της δεξιάς, την πρόσδεσή της στο συντηρητικό και αναχρονιστικό παρελθόν της. Η ΝΔ κάνει ήδη άλματα προς τα πίσω.
Δεν είναι τυχαία η επανάληψη παλαιών «συνταγών» και προτάσεων, η επιστροφή στην νεοφιλελεύθερη ρητορική.
Επικαλούνται ότι με την συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, την περίοδο 2012-2014, τους εμποδίσαμε να εφαρμόσουν το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά τους
Δηλαδή να εξυπηρετήσουν τους οικονομικά ισχυρούς, να μην πάρουν μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης, να αποδεχθούν απαράδεκτες προτάσεις για τις ομαδικές απολύσεις και την κοινωνική ασφάλιση.
Αν αυτή είναι η «κατηγορία» απαντάμε:
ΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ.
  • Είμαστε αντίθετοι με τις τυχοδιωκτικές επιλογές, τις δογματικές εμμονές, την πολιτική ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ. Η διάσπασή τους δεν τους μετατρέπει ως δια μαγείας σε ένα σοβαρό αριστερό κόμμα.
Αντίθετα είναι οι ίδιοι άνθρωποι που με τις επιλογές τους μας έφεραν στα πρόθυρα της καταστροφής.
Που με το 3ο Μνημόνιο κατέστρεψαν την ελπίδα για τη χώρα.
Γνωρίσαμε τον λαϊκισμό τους, την πρόσδεσή τους στην κρατική εξουσία, τις μονοκομματικές λογικές τους.

Ο κ. Τσίπρας είναι λαθρεπιβάτης της σοσιαλδημοκρατίας
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το νέο, είναι το τέλος του παλαιού. Ο εκπρόσωπος αυτού του παλαιού συστήματος που πρέπει να αποτελέσει παρελθόν για την χώρα.
Όσο και αν θέλει ο κ. Τσίπρας να εμφανισθεί ως λαθρεπιβάτης της σοσιαλδημοκρατίας, δεν πείθει πια κανένα.
Όπως και κρατάμε ανοιχτά τα μέτωπα
  • με την καθολική άρνηση ΚΚΕ αλλά και της ΛΑΕ, στην Ενωμένη Ευρώπη
  • με την πολιτική ασάφεια, την γενικολογία, τον μεταμορντένο λαϊκισμό του Ποταμιού και την εμμονή του στον νεοφιλελευθερισμό.
Οι θέσεις του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στα κοινωνικοοικονομικά θέματα φέρουν ανεξίτηλη τη σφραγίδα των νεοφιλελεύθερων στελεχών του, που έχουν στο πρόσφατο παρελθόν υπηρετήσει και τα ανάλογα πολιτικά σχήματα.
  • με τον εθνικολαϊκισμό και τον ακραίο συντηρητισμό των ΑΝΕΛ
  • με την νεοναζιστική βαρβαρότητα και τον φασιστικό σκοταδισμό της Χρυσής Αυγής.

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο. Πορεύεται ΜΑΖΙ με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές
Ο τρίτος εναλλακτικός πόλος στην πολιτική ζωή, θα έχει σαφές Προοδευτικό, Πατριωτικό και Δημοκρατικό στίγμα.
Η στρατηγική συνεργασία μας με τα Σοσιαλιστικά και Σοσιαλδημοκρατικά Κόμματα της Ευρώπης (μέσα από το PES) και τα Κοινωνικά Κινήματα και Κινήματα των πολιτών είναι δεδομένη, ισχυρή και διαχρονική.
Και το επαναλαμβάνουμε: Είναι ο Πρόεδρος Ολλαντ, ο Βάλς, ο Ρέντζι, ο Φάϊμαν, ο Πιτέλλα και οι άλλοι Σοσιαλιστές που συνέβαλλαν καθοριστικά για να αποφευχθεί το Grexit.
Οι Ευρωπαίο Σοσιαλιστές, που ο κ. Τσίπρας δεν είχε το θάρρος να ευχαριστήσει όπως έπραξε για πολύ μικρότερους λόγους, με τους Ρώσους και τους Κινέζους.
Οι πολίτες δίνουν τέλος στη νέα αυταπάτη της αυτοδυναμίας.
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι μια συμπληρωματική και ευάλωτη Κοινοβουλευτική Δύναμη χωρίς διακριτό ρόλο, ξεχωριστή ταυτότητα, χωρίς ουσιαστικές δυνατότητες έργου.
Δεν είναι «πρόθυμος εταίρος» σε παντός είδους Κυβερνητικές συνεργασίες. Δεν πρόκειται να δώσει άλλοθι ή λευκή επιταγή σε Κυβερνητικά σχήματα που δεν δημιουργούν θετική προοπτική για την χώρα.
Είναι σαφές βέβαια πως η χώρα χρειάζεται Κυβερνητικές συνεργασίες, με ευρεία λαϊκή πλειοψηφία και σαφές πρόγραμμα.
Κανείς πια δεν πρέπει να έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί μόνος του (ακόμα και με το bonus του εκλογικού νόμου) να αντιμετωπίσει τις τεράστιες προκλήσεις της συγκυρίας και της κρίσης. Τέλος στην παραπλάνηση, και τη νέα αυταπάτη της αυτοδυναμίας.
Ο ” Αυτοδύναμος κ. Τσίπρας” και ο ” Μεταρρυθμιστής κ. Μειμαράκης” είναι τα δύο σύντομα ανέκδοτα αυτών των εκλογών.
Νέο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και κοινωνικής συνοχής
Απαιτείται πρόγραμμα που εγγυάται την παραμονή της χώρας στο Ευρώ, την προοπτική της Ανάπτυξης, το νέο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος, τους θεσμούς, στο πολιτικό σύστημα.
Πρόγραμμα που εγγυάται την Κοινωνική Συνοχή, το νέο δίκτυο αλληλεγγύης, την ασφάλεια και την ισότιμη ποιοτική πρόσβαση των πολιτών και ιδιαίτερα των ατόμων με αναπηρία, στα δημόσια αγαθά (υγεία, παιδεία, ασφάλιση κλπ).
Πρόγραμμα με σαφές προοδευτικό περιεχόμενο, με σεβασμό στους Δημοκρατικούς θεσμούς.
Έχουμε το χρέος και θα το πράξουμε σύντομα να παρουσιάσουμε ΤΩΡΑ πριν τις εκλογές, τους βασικούς άξονες, αυτής της Προγραμματικής Συμφωνίας.
Κυβέρνηση ευρείας προγραμματικής συνεργασίας μετά τις εκλογές
Το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη ευθύνης, θα συμβάλλει μετά τις εκλογές, στον σχηματισμό μιας Κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας όλων των δυνάμεων που στηρίζουν την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη.
Και θα πιέσουμε για να μη δραπετεύσει κανένας.
Αλλά θα είμαστε βέβαιοι, θα διασφαλίσουμε την πορεία, τους στόχους, την αποτελεσματικότητά αυτής της Κυβέρνησης.
Με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του Ελληνικού λαού.
Ζητάμε από τους πολίτες να μας δώσουν την δύναμη για να το πετύχουμε. Να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιό μας στις εκλογές.
Να αναδείξουν ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, με ενισχυμένη παρουσία, με παρέμβαση που επηρεάζει τις εξελίξεις.
Ήρθε η ώρα για την επανασυσπείρωση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και τη συνεργασία της ευρύτερης Προοδευτικής Παράταξης

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Έχουμε καταβάλλει προσπάθειες τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για την ενότητα και την κοινή δράση των πολιτικών δυνάμεων του ευρύτερου χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς.
Προσπάθεια που σημείωσε τα πρώτα αποτελέσματα με την δημιουργία και την παρουσία της Ελιάς στις ευρωεκλογές, αλλά και των δυνάμεων της Δημοκρατικής Παράταξης, στις εκλογές του Ιανουαρίου.
Είναι ώρα για όλους όσους θεωρούμε ότι ανήκουμε σε αυτόν τον χώρο να κάνουμε την υπέρβασή μας. Αυτή είναι και η κατεύθυνση από το Συνέδριό μας.
Από την πρώτη ώρα που ανέλαβα την ηγεσία του Κινήματος, κατέβαλλα συνεχείς προσπάθειες, έκανα επανειλημμένες εκκλήσεις για την επανασυσπείρωση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την συνεργασία της ευρύτερης Προοδευτικής Παράταξης.
Πολύ σύντομα θα υπάρξει ελπίζω το πρώτο μεγάλο θετικό βήμα με την συμπαράταξή μας στις εκλογές με την Δημοκρατική Αριστερά.
Αλλά θέλω να επισημάνω ότι υπάρχει και σημαντική ανταπόκριση από ψηφοφόρους, φίλους, στελέχη που είχαν αποστασιοποιηθεί από τον χώρο μας. Αυτό είναι ορατό παντού, σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε πόλη, σε κάθε κοινωνικό χώρο.
Και αυτή η συσπείρωση, η συμπόρευση σηματοδοτεί βήμα-βήμα και την αύξηση της εκλογικής επιρροής μας.

Γυρίστε σπίτι σας, ενώστε τις δυνάμεις σας με το ΠΑΣΟΚ
Θέλω και πάλι απ’ αυτό το βήμα να καλέσω όλα τα
πρώην στελέχη και μέλη μας που για διάφορους λόγους δεν είναι σήμερα στις τάξεις μας, να γυρίσουν σπίτι τους, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και πάλι με το ΠΑΣΟΚ.
Χωρίς προσωπικές πολιτικές και σκοπιμότητες που θολώνουν την πορεία μας.
Και να καλέσω επίσης σε συστράτευση όλα τα προοδευτικά στελέχη που δραστηριοποιούνται στα κινήματα, την αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, στις κινήσεις των πολιτών.
Δίνουμε ξανά τα χέρια με τους δημοκρατικούς πολίτες που βαδίσαμε χρόνια μαζί, που μεγαλώσαμε μαζί, που ονειρευτήκαμε μαζί, που αλλάξαμε την Ελλάδα μαζί και τους λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα το δικό τους σπίτι.
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Η θέλησή μας αυτή πρέπει να αποτυπωθεί και στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.
Τιμούμε όλους αυτούς που σε δύσκολες συνθήκες συστρατεύθηκαν και έδωσαν την μάχη μαζί μας στις εκλογές του Ιανουαρίου.
Επιδιώκουμε ταυτόχρονα να εκφραστεί στους συνδυασμούς μας και η νέα δυναμική που αναπτύσσει το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη.
Ψηφοδέλτια Ενότητας, Ανανέωσης, Διεύρυνσης
Η Επιτροπή Ψηφοδελτίων που έχει συγκροτηθεί και λειτουργεί ήδη, προχωρεί στην σχετική προεργασία με στόχο τα ψηφοδέλτιά μας να δίνουν το στίγμα:
  • Της Ενότητας και κοινής δράσης όλων των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ
  • Της ριζικής Ανανέωσης και της αξιοποίησης νέων στελεχών
  • Της Διεύρυνσης με στελέχη που προέρχονται από άλλους προοδευτικούς σχηματισμούς, κινήσεις πολιτών, από την Αυτοδιοίκηση και τα μαζικά κινήματα.
Όλα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, θα είναι στρατευμένα σε όποια θέση ζητηθεί η συμβολή τους.
Αυτονόητο ότι οι εν ενεργεία βουλευτές μας θα είναι και πάλι υποψήφιοι στις περιφέρειές τους.
Οι υποψήφιοι βουλευτές μας θα είναι η προωθημένη αιχμή του προεκλογικού μας αγώνα.
Όμως θέλουμε να στρατεύσουμε και ευρύτερες δυνάμεις, το σύνολο της παράταξης, να φθάσουν η φωνή μας και τα επιχειρήματά μας σε όλους τους Έλληνες πολίτες, που πιστεύουν στον ευρύτερο χώρο μας.
Θα γίνουν και οι μεγάλες ομιλίες και συγκεντρώσεις, τουλάχιστον μια σε κάθε δήμο της χώρας.
Μάχη πόρτα- πόρτα, παρουσία του ΠΑΣΟΚ παντού
Όμως μας ενδιαφέρει πάνω από όλα ο αγώνας πόρτα-πόρτα, η παρουσία μας στους εργασιακούς χώρους, στην αγορά κάθε περιοχής, η συζήτηση στους χώρους που ζει, εργάζεται, περνά τον ελεύθερο χρόνο του ο κάθε Έλληνας.
Γι’ αυτό και δημιουργούμε ευρείες και ανοιχτές ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ σε κάθε Νομό και Δήμο, με κομματικά στελέχη, αλλά και ανθρώπους από τους χώρους των κινημάτων, της παραγωγής, της κοινωνίας με κριτήριο την θέλησή τους για προσφορά και αγώνα.
Οι εκλογικές επιτροπές μαζί με τους υποψηφίους, θα διοργανώσουν κλιμάκια, επισκέψεις, μικρές και μεγάλες συγκεντρώσεις, εμφανίσεις στα ΜΜΕ, ώστε ο Έλληνας και η Ελληνίδα να αισθανθούν κοντά και πάλι το ΠΑΣΟΚ, με τις νέες θέσεις, προτάσεις, απαντήσεις στα θέματα που τους αφορούν.
Ήρθε η ώρα για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ- Η ΕΛΠΙΔΑ επιστρέφει
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Η εποχή της λεηλασίας του ΠΑΣΟΚ και της απομόνωσης των δυνάμεών του τελείωσε ΟΡΙΣΤΙΚΑ.
Ας το καταλάβουν όλοι καλά!
Οι εκλογές θα σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή!
Απευθύνομαι στον καθένα και στην καθεμιά από εσάς προσωπικά! Σας ζητώ να δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτή τη μάχη.
Για μια νέα αρχή για τη παράταξη μας.
Με αξιόπιστο και σύγχρονο λόγο, με νέα ικανά πρόσωπα και με την ωριμότητα των εμπειριών μας.
Αλλά κυρίως για μια νέα αρχή για τη χώρα.
Όχι άλλα ψέματα και εύκολα λόγια.
Σοβαρότητα, αξιοπιστία, υπευθυνότητα αλλά και δικαιοσύνη.
Δίνουμε τέλος στα ψεύτικα διλήμματα.
Προχωρούμε μαζί με την Ελλάδα και τους Έλληνες ΜΑΖΙ.
Για να δώσουμε λύση στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.
Η ΕΛΠΙΔΑ επιστρέφει στην Ελλάδα
Αλλάζουμε τα δεδομένα, ανοίγουμε νέους δρόμους, δημιουργούμε ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τη χώρα μας που θέλουμε να την δούμε ξανά δυνατή, ξανά φωτεινή, ξανά ενωμένη, ξανά υπερήφανη.
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ.
Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη είναι εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου