Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Συζητήσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για κοινό ψηφοδέλτιο- Ερωτηματικό το ΚΙ ΔΗ ΣΟ αν θα απέχει απο τις εκλογές;

Η απόφαση του πρωθυπουργού να προκηρύξει πρόωρες εκλογες , προκαλεί κινητικότητα στα κομματα της αντιπολιτευσης.
Στο ΠΑΣΟΚ θα συνεδριάσει το Π.Σ και η Κ.Ο για να καθορίσουν την επίσημη γραμμη αλλα και για να δούνε τη διεύρυνση  που θέλει η Φώφη Γεννηματά για το κομμα της. Ταυτοχρονα στο
κομμα του κ. Γιώργου Παπανδρέου επικρατεί έντονος προβληματισμός καθώς ορισμενα στελεχη δεν γνωρίζουν τι θα πράξει ο πρωην πρωθυπουργός. Θα ανασταλεί η λετουργία του ΚΙ ΔΗ ΣΟ , θα μετέχει στις επικείμενες εκλογές, ή θα βρεθει δίαυλος επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ για συνεργασία; Αν το ΚΙΔΗΣΟ μετέχει στις εκλογες και δεχθεί ενα ακομη εκλογικό στραπάτσο , τοτε θα ειναι και το τελευταιο για τον κ. Παπανδρέου τονίζουν συνεργάτες του.
Η Φώφη Γεννηματά συνομιλεί με τον προεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο ο οποίος δηλωνει πως ειναι ανοικτός σε μια κατευθυνση συμπαρατάξεις ολων των κεντροαριστερών δυνάμεων της χώρας που κινούνται στο χωρο της σοσιαλδημοκρατίας. Στελεχη της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ έχουν επικοινωνία μεταξυ τους προετοιμάζοντας το έδαφος για κοινη υποψηφιοτητα στο ιδιο ψηφοδελτιο ενω τα ιδια στελεχη φαινεται να συνομιλουν και με στελεχη του κ. Παπανδρέου.
Η Φώφη Γεννηματά, λένε οι πληροφοριες πως θα ήθελε στελεχη του κ. Παπανδρέου στο ψηφοδελτιο του ΠΑΣΟΚ. Ερωτηματικό παραμένει ωστόσο αν αυτη την ωρα θα μετρήσει θετικά ή αρνητικά μια πιθανή συνεργασία του ίδιου του κ. Παπανδρέου με το κόμμα στο οποιο πριν μερικούς μήνες ηταν αρχηγός. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιμένει τις ανάλογες εισηγησεις απο τα στελεχη της για το αν εξυπηρετεί πολιτικά σε αυτη τη φάση η συνεργασία με όποια μορφή του πρωην πρωθυπουργού με το ΠΑΣΟΚ.
Το αγκάθι σε αυτη την περίπτωση ειναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος δεν επιθυμεί επιστροφή του κ. Παπαπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ τον οποιο θεωρεί υπαίτιο της καταστροφής του κόμματος. Οχι μονο υπεύθυνο αλλά και διασπαστεί της ενότητας του κόμματος και υπο αυτη την έννοια θα κάνει οτι μπορει ετσι ωστε να μην συμβει κατι τέτοιο.
Οι αντιρρήσεις του στην προεδρο του ΠΑΣΟΚ  θεωρούνται δεδομένες και έντονες οπως αλλωστε εχει συμβει και στο πρόσφατο παρελθόν οταν ανοίχτηκε μια παρόμοια συζητηση.


egiakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου