Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΧΕΙΡΟΚΡΌΤΗΜΑ

-Ο Τσιπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο κατήγγειλε ακόμη μια φορά το πολιτικό σύστημα της Μεταπολιτευσης, αφού ομως πρωτα ειχε θεσει ως προτεραιοτητα ,την επανάκτηση των κεκτημενων της. 
-Έθεσε , σωστά και πάλι ως βασικους στόχους, την εξαφανιση της διαπλοκής μεταξυ πολιτικης εξουσίας και ισχυρων οικονομικων συμφεροντων και της διαφθοράς , αλλά την συνεδεσε με ένα μεταφυσικό τρόπο , μόνο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αν ερμηνεύσουμε τις δηλώσεις με την κοινή λογική,
τότε θα πρέπει να υποθέσουμε ,ότι αφού άλλαξε η κυβέρνηση από τον Γενάρη, τότε αυτά τα νοσηρα φαινόμενα έχουν εξαλειφθεί.
-Συγκρότησε ένα μεγάλο Υπουργικό Συμβούλιο, όπως κακως γινόταν πάντα στην Ελλάδα, παρ'οτι ο ίδιος το κατήγγειλε και συγκροτησε τους τρεις Κυβερνητικους κύκλους, που ξεκίνησε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
-Ενημερωσε τους υπουργούς για την προσωρινοτητα της θεσης τους και ζήτησε , όπως ο κάθε Πρωθυπουργός, στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο δουλειά με λιγότερη δημοσιότητα, αλλά ο ίδιος παρουσίασε δημόσια την ομιλία του .
-Οι παρευρισκομενοι υπουργοί , γνωριζοντας ότι ο Πρωθυπουργός μιλάει για τους έξω, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο τέλος με το χειροκροτημα τους
-Πρώτη φορά οι Υπουργοί χειροκροτουν Πρωθυπουργό στο Υπουργικό Συμβούλιο .
Κάποιοι θα πουν ότι το είχε ζητήσει ο Πρωθυπουργός, δεν συμφωνώ μαζί τους.
Άλλοι ,ότι κάποιος ξέχασε που βρισκόταν και συνηθισμένος να χειροκροτει τον Πρωθυπουργό ,τους παρέσυρε.
Μπορεί να υπάρξουν και κάποιοι που θα πουν, ότι οι υπουργοι είδαν τις πρώτες άσπρες τρίχες στο κεφάλι του Πρωθυπουργού και αναγνώρισαν τις δυσκολίες που πέρασε και περνά.
-Μπορεί να υπάρξουν και άλλες ερμηνείες, όμως το χειροκροτημα αντικειμενικα είναι,
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ .

1 σχόλιο:

  1. Σωστά, και άλλαξε τα ονόματα υπουργείων και μάλιστα του Υπουργείου Παιδείας για 4η ή 5η φορά, χωρίς να λάβει υπόψη του το κόστος ( σφραγίδες σε χιλιάδες σχολεία, λογότυπο σε αριστεία ,βραβεία, έγγραφα, κτλ. ) τη στιγμή που υπάρχουν σχολεία κλειστά λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή