Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Θεοδωράκης: Μας ενδιαφέρει το νέο Ποτάμι

Οι πολιτικές προτεραιότητες και οι θέσεις του «Ποταμιού», καθώς και η εσωτερική οργάνωση του Κόμματος βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσυνεδριακής περιφερειακής συνδιάσκεψης Κρήτης που έγινε στο Ηράκλειο.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης βρίσκεται στην Κρήτη με πρώτο σταθμό τα Χανιά – όπου παρευρέθη στα εγκαίνια του Μουσείου «Οικία Ελευθερίου
Βενιζέλου – ενώ αμέσως μετά αναχώρησε για το Ηράκλειο Κρήτης.
«Να προσθέσουμε δυνάμεις στο Ποτάμι»
«Ο δικός μας διάλογος με την κοινωνία γίνεται για να προσθέσουμε δυνάμεις στο Ποτάμι. Φιλελεύθερες δυνάμεις, σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, ανθρώπους που πιστεύουν στη μεταρρύθμιση, νεωτεριστές, προοδευτικούς» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την προσέλευση του στο συνεδριακό χώρο, όπου διεξήχθη μια ακόμη προσυνεδριακή συνάντηση του Ποταμιού.
Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το μείζον Ευρωπαϊκό ζήτημα της μετανάστευσης λέγοντας: «Το Ποτάμι με μεγάλη ευθύνη, πρώτο από όλα τα κόμματα, πρώτο και από τα ευρωπαϊκά κόμματα, έθεσε από τον προηγούμενο χειμώνα την προϋπόθεση για να μην έχουμε αυτή την τραγική κατάσταση στο Αιγαίο. Είπαμε τότε ότι θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα και Τουρκία να συνεργαστούν ώστε οι προσφυγικές ροές να σταματούν στην Τουρκία.
Εκεί να ελέγχονται οι πρόσφυγες, εκεί να δίνεται το άσυλο, εκεί να γίνεται η κατανομή», ενώ καταλόγισε ευθύνες στην σημερινή κυβέρνηση για τον εκτροχιασμό της κατάστασης τονίζοντας ότι «Οι δουλέμποροι, ίσως το χειρότερο επάγγελμα που υπάρχει, είναι εκείνοι που κινούν τις προσφυγικές ροές και βρήκαν την ευκαιρία, αφού η κυβέρνηση έλεγε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία μπορούν να «λιάζονται» οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, να πουν: ελάτε στην Ελλάδα που δεν υπάρχουν έλεγχοι, που δεν υπάρχουν στρατόπεδα και που μπορείτε γρήγορα να πάτε προς την Ευρώπη. Ήταν ένα λάθος της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου