Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Παρασκευόπουλος: Ήμουν ο «Λάμπρου» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

Στην παραδοχή ότι για τις επαφές του Πάνου Λάμπρου με τους κρατουμένους ήταν ενήμερος και ο Πρωθυπουργός προχώρησε οΝίκος Παρασκευόπουλος.
Ερωτηθείς από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο υπουργός
Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε ότι σε μια από τις συζητήσεις για την αποστολή Λάμπρου στην οποία μετείχαν και άλλοι υπουργοί αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας έγινε γνωστό ότι ο Πάνος Λάμπρου συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις και ότι ολοκληρώθηκε το έργο του καθώς είχε επιτευχθεί κλίμα ομαλότητας.
Ερωτηθείς από τον Σπύρο Λυκούδη (Ποτάμι) αν ο Πάνος Λάμπρου ξεπέρασε τις αρμοδιότητες του αντέτεινε ότι ουδέποτε υπερέβη τις εντολές που είχε λάβει.
«Πιστεύω ότι οι επαφές του στέφθηκαν από επιτυχία διότι  τα πράγματα καταλάγιασαν» τόνισε και συνέκρινε την αποστολή Λάμπρου με την δική του εμπλοκή στις εξεγέρσεις των φυλακών τη δεκαετία του 1990.
«Ήμουν ο Λάμπρου και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τότε» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παρασκευόπουλος γνωστοποίησε επίσης ότι ουδέποτε είχε ακούσει κασέτες με συνομιλίες κρατουμένων.
«Διάβαζα μόνο διαλόγους» διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν αυτές οι επικοινωνίες ήταν αυτούσιες, ενώ παρατήρησε ότι το ύφος των διαλόγων του προκαλούσαν γέλιο.
Τέλος υποστήριξε ότι δεν θυμάται αν το Μαξίμου του είχε δώσει εντολή να κρατήσει χαμηλούς τόνους για το επεισόδιο με την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές. Παραδέχθηκε όμως ότι είχε μιλήσει για το ζήτημα με τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου