Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης! Φύγε εσύ, έλα εσύ!

Μια άτυπη εκδήλωση παράδοσης… παραλαβής πραγματοποιήθηκε σήμερα στο καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Σε πείσμα των καιρών για όσους θεωρούν πως το… ΠΑΣΟΚ αποτελεί πλέον μουσειακό έκθεμα, ο Χρόνης Μακρίδης παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης και έδωσε τη σκυτάλη στον μέχρι τώρα… αναπληρωτή του και δικηγόρο Χρήστο Βάρδα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Μακρίδης η παραίτησή του έρχεται ως αποτέλεσμα της εκλογής του στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και της απόφασης αυτής να υπάρξει ασυμβίβαστο στα μέλη της. Έτσι ο κ. Βάρδας αναλαμβάνει για λίγους μήνες (την Άνοιξη αποφασίστηκε να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη των νέων Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλη τη χώρα) τα ηνία της Β. Ηρακλείου.
«Ευχαριστώ για τη συνεργασία που είχα με τα μέλη του κόμματος και τους εκπροσώπους των φορέων τα τελευταία 3,5 χρόνια. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια να διατηρήσουμε την παράταξη στη Θεσσαλονίκη. Το ΠΑΣΟΚ κάνει μια νέα αρχή και είναι σημαντικό να μπαίνουν σε διάφορες θέσεις νέοι άνθρωποι» σχολίασε ο κ. Μακρίδης. Ο ίδιος ζήτησε μεταξύ άλλων να υπάρξει το ελάχιστο της συνεννόησης μεταξύ των εκπροσώπων των φορέων, των κομμάτων, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, των δήμων κ.α. ώστε να μπορέσουν να έρθουν επενδύσεις στην πόλη.
«Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη περνούν σε νέα εποχή. Πρέπει να αναδιαταχθούμε και οργανωτικά και πολιτικά» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Βάρδας.
Ο κ. Μακρίδης είπε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ τράβηξε μόνο του το κουπί της εφαρμογής μιας σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής με την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν μόνο αντιπολίτευση και να μην «βάζουν» πλάτη.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της Νομαρχιακής Επιτροπής από τα ιστορικά γραφεία του κόμματος στην Β. Ηρακλείου, τόσο ο κ. Μακρίδης όσο και ο κ. Βάρδας το απέκλεισαν προς το παρόν. Ο πρώην γραμματέας μάλιστα επαίνεσε το έργο του Ευάγγελου Βενιζέλου λέγοντας ότι «ανέλαβε το βάρος της διαπραγμάτευσης και έβαλε πλάτη στα δύσκολα» ενώ εκτίμησε ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος θα δικαιωθεί στο μέλλον.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής που εξελέγησαν στην Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να υπάρξουν κι εκεί αλλαγές, με τα πρόσωπα της επιτροπής εκλογικού αγώνα να προκρίνονται.
του Βαγγέλη Στολάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου