Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Γκρίνια στη ΔΗΜΑΡ για τη διαγραφή Γρηγοράκου - Ενόχληση για την απόφαση Γεννηματά

Γκρίνια προκαλεί στη Δημοκρατική Αριστερά η διαγραφή του Λεωνίδα Γρηγοράκου από τη ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 
Κύκλοι της ΔΗΜΑΡ σημείωναν ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση ή συζήτηση πριν από την ανακοίνωση της
διαγραφής, γεγονός που έχει προκαλέσει αναταράξεις στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και κρίση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι χρειάζεται «φυγή προς το μπρος και άμεση λειτουργία των συλλογικών οργάνων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης», για τα οποία όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει ώστε να συζητούνται διεξοδικά όλα τα προβλήματα.

Το παρασκήνιο της διαγραφής Γρηγοράκου

Η Φώφη Γεννηματά προχώρησε στη διαγραφή του Λεωνίδα Γρηγοράκου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στον απόηχο των δηλώσεων του βουλευτή, περί επεικείμενων προσχωρήσεων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία, μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Στην ανακοίνωση διαγραφής του κ. Γρηγοράκου, η Χαριλάου Τρικούπη τον κατηγορεί ότι με τις δηλώσεις του «υπονόμευσε  την ενότητα και συκοφάντησε συναδέλφους του βουλευτές», ενώ στέλνει μήνυμα στο εσωτερικό ότι όποιος θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορούν να είναι προσάρτημα ή δορυφόρος της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, δεν έχει θέση στην κοινοβουλευτική μας ομάδα. «Είναι σαφές ότι ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του. Μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει. Εμείς δεν μπορούμε άλλο να παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα και από ημέρα σε ημέρα. Αρκετά πια» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Σχολιάζοντας τη διαγραφή του, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος έκανε λόγο για «επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος» και χαρακτήριζε «αυταρχική» την απόφαση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να τον θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Ο κατακερματισμένος χώρος της Κεντροαριστεράς θα βρει την πολιτική του έκφραση κόντρα στις απαίδευτες ηγεσίες» τονίζει χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, σε δήλωσή του ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής αναφέρει ότι «δεν υπήρχε καμία περίπτωση να προσχωρήσω στη Νέα Δημοκρατία» και γι'αυτό καταλογίζει αυταρχισμό στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά
Την ίδια ώρα, πηγές του newpost από τη Συγγρού τονίζουν ότι δεν έχει υπάρξει καμία συνεννόηση με τον διαγραφέντα βουλευτή του Πασοκ και ότι δεν τίθεται κανέα θέμα προσχώρησης του κ. Γρηγοράκου στη Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου