Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Τσίπρας: «Όλοι εσείς της διαπλοκής έρχεστε να μας εμποδίσετε»

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε από το βήμα της Βουλής ότι η σημερινή συνεδρίαση αποδεικνύει ποιοι επιδιώκουν να μπει τάξη στην ασυδοσία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας και ποιοι επιχειρούν να εμποδίσουν την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και να προχωρήσει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι στήθηκε ένα σύστημα διαπλοκής, στο οποίο μέσα
ενημέρωσης που έχουν μόνο ζημιές, δανειοδοτούνται από τράπεζες με στόχο να στηρίζουν πολιτικά χρεοκοπημένες κυβέρνησεις και κόμματα, με αντάλλαγμα κυβερνητικές διευκολύνσεις σε παράλληλες επιχειρηματικές δράσεις των ιδιοκτητών ΜΜΕ.
Ο λαός μας έδωσε σαφή εντολή και στήριξη για να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα και με αυτό το κατεστημένο, τόνισε ο Πρωθυπουργός και καταφέρθηκε με δριμύτητα εναντίον κομμάτων της αντιπολίτευσης που κυβέρνησαν, λέγοντας ότι εκείνες έστησαν το σύστημα της διαπλοκής.
Σήμερα βρισκόμαστε στο εξής παράδοξο, είπε ο Πρωθυπουργός, έρχεστε όλοι εσείς που συγκροτήσατε το πλέγμα της διαπλοκής, που κάνετε πλάτες σε όλους αυτούς, ακόμα και τώρα προσπαθείτε να τους κάνετε πλάτες, όπως και με τη λίστα Λαγκάρντ. «Έρχεστε τώρα και κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνετε ότι ο λαός έχει ψηφίσει τρεις φορές για να αλλάξουν τα πράγματα σε αυτόν τον τόπο. Και σαν να μη φθάνει αυτό πουλάτε και εκδούλευση σε κάποιους κυρίους, προσπαθώντας να μας εμποδίσετε, ότι δήθεν με την προσπάθειά σας να μην συγκροτηθεί το ΕΣΡ, αλλά δεν θα μας εμποδίσετε, εμείς θα βάλουμε τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε, είναι λαϊκή επιταγή».
Σε τρεις συνεδριάσεις, η Νέα Δημοκρατία είπε ότι δεν θέλει να γίνει διαγωνισμός, πρόκειται για ένα είδος θεσμικής εκτροπής γιατί η μη συναίνεση οδηγεί σε βραχυκύκλωμα τους θεσμούς, πρόσθεσε.
Ξεκινάμε τον διαγωνισμό για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, επανέλαβε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι αν πηγαίναμε σε διαγωνισμό με απεριοριστο αριθμό αδειών, όλες οι προσπάθειες θα έβγαιναν άγονες. Πρόσθεσε ότι με βάση τα ευρωπαϊκα δεδομένα οι τέσσερις άδειες που προτείνουμε είναι πολλές.
Η Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα θα παραμένει, ευρωπαϊκή μπανανία δεν θα επιτρέψουμε να γίνει, τόνισε, απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου