Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Η μυστική συμφωνία κυβέρνησης & «κόκκινων» αγροτών

i-mustiki-sumfwnia-kubernisis--kokkinwn-agrotwnΤο απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες θα φτάσουν στην Αθήνα 17 τρακτέρ από το μεγαλύτερο μπλοκ της χώρας στον κόμβο της Νίκαιας. Ένα μπλοκ που ελέγχεται από το ΚΚΕ και τον αγροτοσυνδικαλιστή Β. Μπούτα γνωστό από παλαιότερες κινητοποιήσεις.
Θα είναι και τα μοναδικά τρακτέρ που θα μπουν στο
κέντρο της πόλης και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα παραταχθούν συμβολικά αριστερά και δεξιά της Βασιλίσσης Σοφίας στην είσοδο της Βουλής.
Για όλα τα υπόλοιπα τρακτέρ η κυβέρνηση άναψε κόκκινο φως ψάχνοντας ακόμη και τις καρότσες των φορτηγών στην Εθνική οδό.
Πως όμως φτάσαμε σε αυτήν την απόφαση; Καταρχάς το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που δεν αφήνει τα πράγματα που ελέγχει στην τύχη τους. Το κλίμα είχε φτιαχτεί από τις 15 Ιανουαρίου όταν ο Αλέξης Τσίπραςσυναντήθηκε με τον γγ του κόμματος Δ. Κουτσούμπα. Ο Τύπος είχε σχολιάσει τη συνάντηση γράφοντας πως «ο γραμματέας του ΚΚΕ, "σάλπισε" μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό, την έναρξη των κινητοποιήσεων».
Την περασμένη Τρίτη ο επικεφαλής του μπλόκου της ΝίκαιαςΒαγγέλης Μπούτας συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών,Παναγιώτη Κουρουμπλή και ζήτησε για πρώτη φορά να επιτραπεί συμβολικά σε έναν αριθμό τρακτέρ να κατέβει την Παρασκευή στο Σύνταγμα χωρίς να κλείσει το κέντρο της πόλης, όπως του είχε πει. 
Η κυβέρνηση δεν απέρριψε την πρόταση και έδειξε να το σκέφτεται. Έβγαλε μπροστά τον ΠΑΣΟΚογενή Κουρουμπλή και όχι τον αρμόδιο υπουργό Β. Αποστόλου ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια διατηρούσε σχέσεις (είχαν «ζυμωθεί» στο εργατικό κέντρο Χαλκίδας) με πρώην στελέχη του ΚΚΕ όπως ο τωρινός σύντροφός του στον ΣΥΡΙΖΑ Γ. Θεωνάς και ο Μ. Κωστόπουλος. 
Κάπως έτσι φτάσαμε στη σημερινή απόφαση να έρθουν τα «κόκκινα» τρακτέρ της Νίκαιας στην Αθήνα.  

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου