Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΜΗΝΥΜΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ '' ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ''...

Για τον Λεωνίδα Κύρκο και την ανάγκη σύμπλευσης των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς μίλησε η πρόεδρος...
του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην παρουσίαση του βιβλίου της Αλίκης Χατζή, Λεωνίδας Κύρκος - η τελευταία μάχη. 

Η κυρία Γεννηματά στην παρέμβασή της εξέφρασε την πίστη της στην «αναγκαιότητα μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας που

θα καταφέρει να ενώσει της προοδευτικές δυνάμεις του Έθνους», ενώ επισήμανε πως ότι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει γρήγορα.

Αναλυτικά η κυρία Γεννηματά, υπογράμμισε, αναφερόμενη στο εγχείρημα της δημιουργίας «της μεγάλης προοδευτικής παράταξης»: «Σήμερα είμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις που συνδέονται με το μέλλον της κεντροαριστεράς και του τόπου. Και έχουμε εμείς την ευθύνη και την υποχρέωση να το κάνουμε πράξη. Ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Το δήθεν νέο, ο ΣΥΡΙΖΑξεθώριασε μέσα στο λαϊκισμό, την ανικανότητα και τα ψέματα».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «η κεντροαριστερά δεν μπορεί άλλο να ομφαλοσκοπεί εγκλωβισμένη ανάμεσα σε στείρες αντιπαραθέσεις, εγωισμούς, ελιτίστικες αντιλήψεις, προσωπικές στρατηγικές και ενοχικά σύνδρομα».

Επιπλέον ανέφερε ότι η χώρα δεν αντέχει να δει το δίπολο της δεξιά που δεν αλλάζει και της δήθεν αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως η προοδευτική συμμαχία πρέπει να αφορά ένα κίνημα, ε«κείνων που άφησαν τον καναπέ και τη βολή τους και βγήκαν στους δρόμους».

Συγκεκριμένα, για τον Λεωνίδα Κύρκο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως «δεν αποτελεί αποκλειστική κληρονομιά της κομματικά οργανωμένης Ανανεωτικής Αριστεράς».

Ανέφερε πως «ανήκει στην πολιτική και πνευματική κληρονομιά όλων των δημοκρατών, αριστερών, σοσιαλιστών, σοσιαλδημοκρατών, όλων των προοδευτικών πολιτών της χώρας».
Σημείωσε πως απεχθανόταν τη βία στις πολιτικές αντιπαραθέσεις  και ότι μιλούσε υπέρ μιας πολιτικής με ανθρώπινο πρόσωπο. Άλλωστε, θύμισε πως είχε χαρακτηρίσει ως λάθος της ζωής του την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου