Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ...

Με διαδικασίες “fast trak” επιθυμεί το Μέγαρο Μαξίμου και η Βουλή να συσταθεί ...
η εξεταστική επιτροπή που έχουν προτείνει οι ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τον έλεγχο των κομματικών και μιντιακών δανείων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης, η συζήτηση και ψήφιση της πρότασης θα

πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 13 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η οι υπογράφοντες βουλευτές προτείνουν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθεί το ειδικό ζήτημα δημόσιου ενδιαφέροντος για τη δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης και ειδικότερα:

-          Το περιεχόμενο των δανειακών συμβάσεων, το ύψος, τους όρους και το σκοπό δανειοδότησης ή αναχρηματοδότησης παλαιοτέρων δανείων.

-          Την εκτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας των δανειοληπτών σε σχέση με τους κανονισμούς πιστοδοτήσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων.

-          Τις εμπράγματες εξασφαλίσεις και άλλες εγγυήσεις για τις εν λόγω δανειοδοτήσεις.

-          Το σημερινό ύψος των δανείων αυτών, καθώς και τη σημερινή πορεία εξυπηρέτησής τους.

-          Και τέλος, σε περίπτωση μη εξυπηρέτησης των δανείων, τυχόν καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων, αλλά και ενδεχόμενες δικαστικές ενέργειες αναγκαστικής εκτέλεσης αλλά και αναζήτησης πιθανών ποινικών ευθυνών, εις βάρος όσων δανειοδοτήθηκαν και δανειοδότησαν.

Εφόσον, η πρόταση λάβει την θετική ψήφο της πλειοψηφίας της Ολομέλειας, τότε  συγκροτείται η επιτροπή σε Σώμα με την αναλογική συμμετοχή όλων των κομμάτων και αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρουσιάσει το πόρισμά της εντός συγκεκριμένης χρονικής προθεσμίας.

Υπενθυμίζεται ότι και και τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΝΔ, Ποτάμι, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ενωση Κεντρώων) έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να ψηφίσουν την πρόταση.

Εκτός, αυτού, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι πιθανότατα με μια ημέρα καθυστέρηση (Τετάρτη 20.4 αντί Τρίτης 19.4) θα πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας διάταξης συζήτησης για το προσφυγικό και την ασφάλεια των πολιτών που έχει ζητήσει η ΝΔ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου