Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Κεφαλίδου κατά Φίλη: «Κάποιοι έχτισαν πολιτική καριέρα με δεξιότητες στο...τάβλι»

Κεφαλίδου κατά Φίλη: «Κάποιοι έχτισαν πολιτική καριέρα με δεξιότητες στο...τάβλι»Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Παιδείας από τη βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

«Οι παροχές του δημόσιου σχολείου για το οποίο κόπτεσθε γυρίζουν τρέχοντας  δεκαετίες πίσω. Κάπως έτσι ο μέσος
μαθητής του λυκείου αντί για επάρκεια στην πληροφορική και στην ξένη γλώσσα θα αποκτά δεξιότητες στις καφετέριες στο τάβλι και την πρέφα. Αλλά θα μου πείτε γιατί όχι!! Με αυτά τα προσόντα στην Ελλάδα κάποιοι έχτισαν ολόκληρη πολιτική καριέρα». Αυτό τόνισε χτες η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Χαρά Κεφαλίδου, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για την έρευνα.

«Τι να περιμένει όμως κανείς από μια Κυβέρνηση που ο Υπουργός Παιδείας ξηλώνει την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων 10 μέρες πριν τις Πανελλήνιες και αντί να επεκτείνει το θεσμό του ολοήμερου σχολείου τα καταργεί εν μία νυκτί» επισήμανε η κ. Κεφαλίδου και πρόσθεσε: «Έτσι αντιλαμβάνεται την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Αφού διέλυσε τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία σειρά έχει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση.  Αντί για μαθήματα προαγωγής δεξιοτήτων και ξένων γλωσσών τα παιδιά μας θα αφήνονται στη μεσημεριανή ραστώνη από τις 13.15 και οι γονείς με τα λεφτά που δεν έχουν θα αναγκαστούν να τα στέλνουν σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου