Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Διαμαντοπούλου: Νέο κόμμα Λαικού Μεταρρυθμισμού

diamantopoulou-thumb-large.jpegΠρόταση να ιδρυθεί νέο κόμμα στο χώρο του Κέντρου, από μηδενική βάση, κατέθεσε η Άννα Διαμαντοπούλου, Τόνισε ότι πρέπει να είναι Κόμμα Λαικού Μεταρρυθμισμού και επισήμανε ότι στο ιδρυτικό του συνέδριο είναι αναγκαίο να προσέλθουν όλα τα σημαντικά πρόσωπα που σήμερα βρίσκονται στο Ποτάμι, το
ΠΑΣΟΚ, τη Δράση και άλλες πολιτικές κινήσεις.
Τα υπάρχοντα κόμματα πρέπει να αυτοδιαλυθούν και να εκλεγεί αρχηγός του νέου μεγάλου πολιτικού φορέα από τους πολίτες, υπογράμμισε. «Δεν μιλώ για κόμμα -συμπλήρωμα του Τσίπρα ή τουΜητσοτάκη, αλλά για σημαντικό πόλο του πολιτικού συστήματος».
Η εκτίμησή της είναι ότι η κυβέρνηση Σύριζα -ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να αντέξει την κοινωνική αντίδραση που θα προκληθεί από την καταιγίδα των νέων φόρων και θα αναγκαστεί να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, είτε το Φθινόπωρο είτε την επόμενη Άνοιξη. «Όλα τα κόμματα έχουν κυβερνήσει την τελευταία 5ετία, εφαρμόζοντας την ίδια πολιτική των μνημονίων. Με αυτό το δεδομένο έχουν χάσει το νόημα που είχαν έννοιες, όπως Κεντροαριστερά, Αριστερά, Νεοφιλελευθερισμός. Ο Σύριζα παίρνει το χειρότερο βαθμό λόγω ανικανότητας και ιδεοληψίας», είπε. «Γκρεμίζει τα πάντα η κυβέρνηση, χωρίς να αντιπροτείνει τίποτα. Δείτε τι κάνουν στο χώρο της Παιδείας».
Η πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στο ευρωπαικό πολιτικό μωσαικό, σημειώνοντας ότι είναι αστείονα θεωρείται νεοφιλελεύθερη η Γερμανία, όταν διαθέτει ένα απολύτως ρυθμισμένο κράτος με πλήρη κοινωνική προστασία για τους πολίτες του. «Δεν γνωρίζω καμιά νεοφιλεύθερη κυβέρνηση στην Ευρώπη», σημείωσε. «Κάπως μπορώ να το πω για τη Βτερανία του Κάμερον, κάπως. Διότι και εκεί υπάρχει κοινωνικό κράτος που λειτουργεί. Πρέπει, λοιπόν, να ξαναορίσουμε τις έννοιες».
aixmi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου