Για ποτό και ελαφρύ φαγητό συναντήθηκαν, την Τετάρτη το βράδυ, τα μέλη της «Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις».
Η συνάντηση τους πραγματοποιήθηκε στο «Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα» και τα μέλη της Επιτροπής είχαν προσκαλέσει δημοσιογράφους και
αρκετά ΜΜΕ προκειμένου να τους ενημερώσουν για το τι και το πως σχεδιάζουν να υλοποιήσουν το νέο εγχείρημα που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας. Μάλιστα, υπήρξε και ολιγόλεπτη τοποθέτηση από το μέλος της επιτροπής Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τη σημασία του εγχειρήματος για την χώρα και το πολιτικό σκηνικό, για τους στόχους αλλά και τις δράσεις που προγραμματίζονται από την Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή κατάληξη της προσπάθειας.
Παρόντες, ήταν σχεδόν όλα τα μέλη που απαρτίζουν την Επιτροπή Διαλόγου και Θέσεων, αρκετοί δημοσιογράφοι, στελέχη κομμάτων, καθώς και οι εκπρόσωποι τύπου των τριών πολιτικών σχηματισμών. Ειδικότερα, από το ΠΑΣΟΚ παραβρέθηκε ο Παύλος Χρηστίδης, από το Ποτάμι η Λίνα Παπαδάκη και από τη ΔΗΜΑΡ ο Γιάννης Αργυρός.
Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε αποφασιστεί κατά τη συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη, η επιτροπή θα πρέπει εντός διμήνου να έχει καταλήξει στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος των δυνάμεων που συμμετέχουν στο εγχείρημα . Δηλαδή, σε ένα πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο για την περαιτέρω συνεργασία και συμπόρευση.
Μετά την παρέλευση του διμήνου θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών για να εξετάσουν και να συζητήσουν τα αποτελέσματα της Επιτροπής αλλά και να καθορίσουν τα επόμενα βήματα τους.
Νωρίτερα, πριν τη συνάντηση τους για ποτό, είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Επιτροπής Διαλόγου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκαν οι πρώτοι στόχοι, τα χρονοδιαγράμματα, αλλά και οι κοινές δράσεις, οι οποίες θα πάρουν τον χαρακτήρα θεματικών εκδηλώσεων.