Λάδι στη φωτιά που άναψε με την δήλωσή του ότι "το κίνημα «παραιτηθείτε» κινείται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας", ρίχνει πάλι ο Υπουργός Παιδείας.
Σχολιάζοντας το αίτημα της ΝΔ για παραίτησή του, ο
Νίκος Φίλης χαρακτηρίζει συλλήβδην «ακροδεξιούς» όσους μετέχουν στην διαδικτυακή πρωτοβουλία για την συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ζητά την παραίτησή μου. Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα «Παραιτηθείτε» είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση στο γενικότερο αίτημά του. Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη», είπε ο υπουργός.
Νωρίς το πρωί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με σκληρή ανακοίνωση υποστήριζε πως «Ο κ. Φίλης ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμη και για αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση στην οποία μετέχει».
Όπως σημείωνε η ανακοίνωση «η προκλητική του δήλωση περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του κινήματος "παραιτηθείτε", δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας. Ο υπουργός Παιδείας θα πρέπει να συμβολίζει τον πλουραλισμό και το σεβασμό στη διαφορετική άποψη. Οφείλει να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί αμέσως», κατέληγε.
Στο "χορό" μπήκε και το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του: "Το δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα των Ελληνίδων και των Ελλήνων να συγκεντρώνονται ειρηνικά και να διαδηλώνουν τις απόψεις τους, δεν τίθεται υπό έγκριση ούτε του κ. Φίλη, ούτε της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Ο καθεστωτισμός δεν περνά στην Ελλάδα και η ανοησία φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα".
"Υπάρχει ένα θράσος από την πλευρά των Συριζαίων. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν καταλύσει στους δρόμους κάθε έννοια νόμου, οι οποίοι σήμερα αντιδρούν όταν κάποιοι διαδηλώνουν. Έλεος! Όλοι ξέρουμε, όλοι εδώ ήμασταν", δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Μεσόγειος FM» της Νάξου, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σύμφωνα με τις οποίες το κίνημα «Παραιτηθείτε» βρίσκεται στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Όπως είπε στη συνέχεια επικεφαλής του Ποταμιού «το ελάχιστο που πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος είναι να σκέφτεται ότι δεν μπορεί να κατηγορεί τους άλλους γι' αυτά που ο ίδιος έκανε. Σημασία έχει να έχουν το γνώθι σ'αυτόν. Έχουν φτιάξει μια κουλτούρα "διαδηλώνουμε, τα σπάμε, συγκρουόμαστε" και τώρα προσπαθούν να πείσουν κάποιους να είναι στον καναπέ τους και να παρακολουθούν τις δικές τους πολιτικές»
Οι αρχικές δηλώσεις Φίλη που ξεσήκωσαν θύελλα
Χθες ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για προσπάθειες υπονόμευσης της κυβέρνησης σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Alpha 989. «Θα υπάρχει υπονόμευση με "κινήματα κατσαρόλας". Το κίνημα "παραιτηθείτε" είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Είναι μία κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο. Να δούμε τί θέλουν ακριβώς», ανέφερε, σημειώνοντας παράλληλα πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει σε μια Δημοκρατία. Σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις που δέχεται ο ίδιος είπε πως «η κριτική είναι αναγκαία, ιδιαίτερα για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως είναι η Παιδεία», αλλά υπογράμμισε: «Αυτό που δεν μπορούμε να δεχτούμε είναι η ευτελοποίηση. Έχουμε γίνει στόχοι επιθέσεων. Υπάρχει μια υπερβολή που ευτελίζει το θέμα. Άλλα λέμε και άλλα λένε ότι λέμε. Το κατεστημένο δεν έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι παρένθεση».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου