Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΣΘ.

Η Κίνηση ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για την ανάπτυξη της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, συνεχίζει τις προσπάθειες, για την οριστική λύση των προβλημάτων της Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης.Θεωρώντας, βασική προϋπόθεση, για την επίτευξη του στόχου, την
διαμόρφωση κοινής θέσης από τους φορείς και τα κόμματα της Θεσσαλονίκης, αντιπροσωπεία της, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.
Από την πλευρά του Δήμου Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος, εντεταλμένος, για συγκοινωνιακά  θέματα, Γιώργος Δημαρέλος.
Από την πλευρά της Κίνησης συμμετείχαν, οι Γιάννης ΜαγκριώτηςΒαγγέλης Γενίτσαρης,Βασίλης ΙατρίδηςΧρυσός ΜακράκηςΚυριάκος ΜερελήςΝίκος ΠαπαμίχοςΈλεναΡουσάκη και Χρήστος Σιδηρόπουλος.
Η αντιπροσωπεία της Κίνησης, παρουσίασε στον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, την πρότασή της, με τα έξι σημεία, για την οριστική λύση του προβλήματος του ΟΑΣΘ, σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανόνες.
(Την ολοκληρωμένη  πρόταση της Κίνησης, μπορείτε να την δείτε, σε προηγούμενες ανακοινώσεις και αναρτήσεις μας).
Τονίσαμε, ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αλλά και οι άλλοι Δήμοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, όπως και οι Δήμοι της ευρύτερης Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, έχουν τον πρώτο  λόγο, για την επόμενη ημέρα, των Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.
Τονίσαμε επίσης, ότι η λύση, είναι μακριά από την κρατικίστικη αντίληψη της πρότασης,  που εισηγείται η επιτροπή που συγκρότησε ο αρμόδιος υπουργός, κυρίως, από υπαλλήλους του υπουργείου Μεταφορών και φορέων, που εποπτεύονται, από το ίδιο υπουργείο.
Μετά από αναλυτική συζήτηση, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, τόνισε, πως η λύση δεν μπορεί να είναι ένας ακόμη κρατικός φορέας και συμπλήρωσε, ότι θα συζητήσει την πρόταση της Κίνησης ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, σε συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της παράταξής του, τις προσεχείς ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου