Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Γιάννης Μπουτάρης: Ανάρμοστη η συμπεριφορά του Τζιτζικώστα- Αποτυχημένοι πολιτευτές τα μέλη του ΔΣ του ΟΛΘ

Σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ αλλά και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αναφερόμενος στο θέμα της παραχώρησης της Α' Προβλήτας του λιμανιού. 

Απαντώντας στον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος τάχθηκε κατά της παραχώρησης της Α' προβλήτας στον δήμο Θεσσαλονίκης κι υπέρ της διαχείρισής της από τον ιδιώτη, ο κ. Μπουτάρης έκανε λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά του περιφερειάρχη, ο οποίος υπέπεσε, όπως είπε, σε ατοπήματα και πιάστηκε αδιάβαστος.“Υπάρχουν κομμάτια του λιμανιού που έχουν εξαιρεθεί από την ιδιωτικοποίηση και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα κατανεμηθούν. Το λέω και προς την αντιπολίτευση. Είναι καλύτερα να διαβάζετε και να ενημερώνεστε για τις διαδικασίες και μετά να λέτε αυτές τις σαχλαμάρες” σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου και πρόσθεσε: " Ο κ. Τζιτζικώστας υποννοεί ότι ο λαός θα συζητάει με τον παραχωρησιούχο αν μπορεί να μπεί ή να βγει απο το λιμάνι;"
Επίσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατηγόρησε τον Περιφερειάρχη ότι σφετερίστηκε την πρόταση του ιδίου για το θέμα του καναλιού του Αξιού, σε σύνδεση με τον Δούναβη.
Ο κ. Μπουτάρης επιτέθηκε και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, το οποίο επίσης δήλωσε την αντίθεσή του στην παραχώρηση του Α' Προβλήτα στον δήμο Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε μεγάλη απογοήτευση την απόφαση αυτή και σημείωσε: "Τα μέλη του ΔΣ του ΟΛΘ, παρότι  είναι διορισμένα και δεν έχουν λόγο να συζητάνε για τον ρόλο του Προβλήτα, εκφράζουν άποψη. Προφανώς ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα κρατήσει αυτό το ΔΣ που αποτελείται από αποτυχημένους πολιτευτές και δικηγόρους που δεν ξέρουν πώς να μανουβράρουν ένα καράβι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου