Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Παύλος Χρηστίδης: «Πώς θα έρθουν επενδυτές στη χώρα και θα δώσουν τα χρήματά τους για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, όταν βλέπουν κορυφαίους Υπουργούς να διατηρούν τα χρήματά τους στο εξωτερικό;»

Στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του Γιώργου Παπαδάκη συμμετείχε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος μίλησε για τα νέα μέτρα που έρχονται, την οικονομική κρίση και το “πόθεν έσχες” των πολιτικών που βγήκε στη δημοσιότητα.
 Στην πρώτη του τοποθέτηση, δήλωσε: «στηρίξαμε την επιλογή του επιδόματος όπως στηρίξαμε και την αναστολή του Φ.Π.Α. και μάλιστα είπαμε και μέσα στη
Βουλή ότι αυτό το θεωρούμε ιδιαιτέρως υποκριτικό, γιατί καταθέσαμε και πρόταση η οποία αφορούσε την ακύρωση της αύξησης του Φ.Π.Α., πράγμα το οποίο η κυβέρνηση δε στήριξε».
Συνέχισε λέγοντας : «είναι προφανές ότι η ταπεινωτική επιστολή Τσακαλώτου έρχεται να διορθώσει τους δήθεν τσαμπουκάδες του κ. Τσίπρα. Όταν έρχεται ο κ. Τσίπρας στο εσωτερικό το παίζει μάγκας, όταν βγαίνει στο εξωτερικό υπογράφει τα πάντα κι αυτό το πληρώνει ο ελληνικός λαός. Την ίδια ώρα που δίνει στη μία τσέπη κάποια χρήματα, παίρνει πολλαπλά από την άλλη. Μόνο ο προϋπολογισμός του 2017 έχει μέτρα πάνω από 2.5 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτά είναι χρήματα, τα οποία από 1/1/17 ο ελληνικός λαός καλείται να τα πληρώσει, ακριβώς, γιατί έχει χρεωθεί τις δήθεν μαγκιές του κ. Τσίπρα, του κ. Βαρουφάκη κι όλων των υπολοίπων το πρώτο εξάμηνο του 2015».

Στη συνέχεια ο Παύλος Χρηστίδης, σχολίασε τη φυγή της νέας γενιάς προς το εξωτερικό με σκοπό να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον λέγοντας: «στο κομμάτι της νέας γενιάς η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως στρατηγική. Ίσα ίσα: Αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές, αυξάνει τη φορολογία, δυσκολεύει τη ζωή τους.

Αυτό το οποίο χρειάζεται η χώρα είναι ένα αναπτυξιακό σοκ το οποίο ξεφεύγει από τη λογική την οποία χρησιμοποιεί σήμερα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α».

Διερωτήθηκε:  «Πώς θα έρθουν επενδυτές στη χώρα και θα δώσουν τα χρήματά τους για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, όταν βλέπουν κορυφαίους Υπουργούς να διατηρούν τα χρήματά τους στο εξωτερικό;».

Όταν η συζήτηση κινήθηκε στο θέμα του πόθεν έσχες, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είπε: «Θα έπρεπε να γίνεται με πολύ πιο γρήγορες διαδικασίες έτσι ώστε να ξέρουμε τώρα ποια είναι η κατάσταση των βουλευτών και των υπουργών. Είναι αδιανόητο πολιτικός ο οποίος εδώ είναι Υπουργός Οικονομικών να έχει τα χρήματά του έξω και να μην τα έχει φέρει ήδη στην Ελλάδα. Για να μην αδικήσω τον κ. Παπαδημητρίου ο οποίος είναι το hot όνομα του πόθεν έσχες, πιστεύω ότι από την ώρα που έχει αναλάβει Υπουργός Οικονομικών θα φροντίσει να στηρίξει την ελληνική οικονομία».

Τέλος, ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε: «χρειάζεται μια άλλη εθνική στρατηγική για τη χώρα, μια στρατηγική η οποία εγγυάται μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους εταίρους και προφανώς μια συμφωνία με τον ελληνικό λαό ο οποίος έχει χάσει κάθε ελπίδα από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σε ένα συντηρητικό δίπολο, έτσι όπως εμφανίζονται  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΝΔ, χρειάζεται μια άλλη επιλογή. Κι εμείς καταθέτουμε προτάσεις ως Δημοκρατική Συμπαράταξη γιατί πιστεύουμε ότι οι νέοι που έχουν μείνει στη χώρα αξίζουν να μείνουν εδώ και να παλέψουν για τη χώρα τους, αξίζει να δουλέψουν εδώ και η επόμενη μέρα της χώρας θα είναι αισιόδοξη. Δεν πρέπει να γεμίζουμε την Ελλάδα με απαισιοδοξία, επειδή έχουμε μια κυβέρνηση κακή. Μπορούμε να πετύχουμε πράγματα και θα τα πετύχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου