Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Καλό κλίμα στη συνάντηση Τσίπρα - δημάρχων στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση με δημάρχους της δυτικής Θεσσαλονίκης είχε στο πρωθυπουργικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την επέκταση του προγράμματος σχολικών ζεστών γευμάτων σε περιοχές της δυτικής
Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα τεθεί σε λειτουργία σε επτά δήμους, που έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση και θα αφορά 30.000 μαθητές.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι, παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα είναι πολύ βεβαρημένο λόγω του ταξιδιού στις Βρυξέλλες, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη γιατί η κυβέρνηση «θέλει να γίνει κοινωνός των προβλημάτων των πολιτών, δίνοντας λύσεις και διεξόδους στην κοινωνία που πλήττεται από την κρίση».
"Οι δήμαρχοι του Πολεοδομικού συγκροτήματος δυτικής Θεσσαλονίκης, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του πρωθυπουργού. Είναι μια θετική ενέργεια, καταρχήν. Υπήρξε μια συζήτηση σε καλό κλίμα για όλα τα προβλήματα που θέσαμε και περιμένουμε την περαιτέρω επεξεργασία και την επίλυσή τους. Θέσαμε το ζήτημα της σχολικής στέγης, της ανεργίας και πάσης φύσεως κοινωνικών προγραμμάτων για την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Θέσαμε επίσης τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το προσφυγικό, με τον ΟΑΣΘ, με την αντιπλημμυρική θωράκιση του δυτικού πολεοδομικού συγκροτήματος. Θέσαμε επίσης ζητήματα που έχουν σχέση με την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς τα δυτικά, το ζήτημα νομοθέτησης για παραβάσεις, αλλά και το θέμα της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των δήμων. Οφείλουμε να δηλώσουμε την ικανοποίησή μας για το χρόνο που αφιερώθηκε και τον ουσιαστικό διάλογο, αλλά θα είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι όταν θα δούμε  τις λύσεις στα θέματα τα οποία θέσαμε", ανέφερε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.
"Αυτό για το οποίο βρεθήκαμε ήταν ότι θα λειτουργήσει από αρχές Ιανουαρίου πρόγραμμα 30.000 γευμάτων για τα παιδιά όλων των δημοτικών σχολείων των συγκεκριμένων δήμων που κληθήκαν σήμερα εδώ. Ασφαλώς το θεωρούμε θετικό. Υπάρχει ένα πλάνο από την πλευρά της κυβέρνησης. Ζητάμε συνεννόηση και συνεργασία. Θα εμπλέκονται Κοινωνικές Συναινετικές Επιχειρήσεις και θα συμβάλλονται οι δήμοι μας, έτσι ώστε στα παιδιά όλων αυτών των δημοτικών σχολείων των δήμων μας να υπάρχει το μεσημέρι γεύμα μεσογειακής διατροφής.
Με χαρά είδαμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά του πρωθυπουργού και των υπουργών και των συνεργατών. Με ικανοποίηση είδαμε ότι έμαθε ο πρωθυπουργός σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα όπως η σχολική στέγη αλλά και άλλα. Επίσης, με ικανοποίηση δεχτήκαμε την δέσμευση του κυβερνητικού κλιμακίου ότι θα σκύψει και θα δώσει μεγάλη προσοχή στην επίλυση των προβλημάτων που ήδη ακούστηκαν, Εφόσον καταφέρουμε και συμβάλουμε στην επίλυση κρίσιμων ζητημάτων όπως είναι η σχολική στέγη, όπως είναι τα αντιπλημμυρικά, όπως είναι οι αστικές αναπλάσεις, όπως είναι οι συγκοινωνίες και οι άλλες υποδομές οι οποίες τονίσαμε ότι υπάρχουν ως προβλήματα ασφαλώς θα έχουμε συμβάλει θετικά και εμείς από την πλευρά μας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση και η κυβέρνηση. Περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα της συνεργασίας και της διαδικασίας διαλόγου που ξεκίνησε σήμερα", τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών,  Σίμος Δανιηλίδης.
Στη σύσκεψη μετέχει και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, ο οποίος επισήμανε:
"Στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό συζητήθηκε το θέμα των σχολικών γευμάτων. Θα δοθούν σχολικά γεύματα σε όλα τα παιδιά των σχολείων από 7 δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης. Οι δήμοι αυτοί είναι Νεάπολης, Δέλτα, Αμπελοκήπων, Παύλου Μελά, Χαλκηδόνας, Βόλβης και Ευόσμου. Μιλάμε για 151 σχολεία και θα είναι για όλους τους μαθητές των σχολείων. Το πρόγραμμα θα αναμορφωθεί και η σίτιση θα γίνεται από τις  12:50 μέχρι 13:15 που ολοκληρώνεται και η φοίτηση. Δεν θα υπάρχει διάκριση των μαθητών, αφού όλα τα παιδιά θα έχουν το σχολικό γεύμα. Μιλάμε περίπου για 30.000 μαθητές. Αυτό θα γίνει μετά τις διακοπές, υπολογίζουμε 8 Ιανουαρίου, ή το πολύ μέχρι τις 15 Γενάρη. Αρχικά μέσω κέιτεριγκ και έχουμε το παράδειγμα του δήμου Περάματος στην Αττική".
Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό μετείχαν, ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το κυβερνητικό έργο, Χριστόφορος Βερναδάκης, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακοπουλος, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά,.
Ειδικότερα συμμετείχαν οι δήμαρχοι του δήμου Νεάπολης- Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, του δήμου Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κιρίζογλου, του δήμου Κορδελιού- Ευόσμου, Πέτρος Σούλας., του δήμου Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, του δήμου Χαλκηδόνας, Ιωάννης Τουκνιδάς και του δήμου Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας.

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου