Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Επέλαση του χιονιά στην Κρήτη -Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές

Φωτογραφία:zarpanews.grΣε κλοιό χιονιά βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης η Κρήτη με αποκλεισμένους δρόμους, κατολισθήσεις στην εθνική στα Χανιά, απαγορευτικό απόπλου από Σούδα αλλά και πολλές διακοπές ρεύματος σε διάφορους νομούς να συνθέτουν την κατάσταση η οποία επικρατεί στο νησί. 

Διακοπές ρεύματος και αυξομειώσεις στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος παρουσιάστηκαν σε πολλές περιοχές της Κρήτης. 
Νωρίς το βράδυ σημειώθηκαν περικοπές στην ηλεκτροδότηση στο κέντρο του Ηρακλείου, με τις περιοχές του Αγίου Μηνά, της Αγίας Παρασκευής του Πανανείου και του υγειονομικού να βυθίζονται για μια ακόμα φορά τις τελευταίες ημέρες στο σκοτάδι. Επίσης, προβλήματα παρουσιάζονται στις Μεσαμπελιές, τη Θέρισσο, τη Φορτέτσα αλλά και σε περιοχές έξω από το Ηράκλειο. 
Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στα προάστια ή τις περιοχές της ενδοχώρας όπου και εκεί σημειώνονται συνεχείς διακοπές ρεύματος με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για τις απροειδοποίητες και πολλές φορές πολύωρες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.
Η χιονόπτωση συνεχίζεται με την ίδια σχεδόν ένταση στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νομού ενώ θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στα πελάγη. Το απαγορευτικό απόπλου ισχύει από τις 6 το πρωί της Παρασκευής από Σούδα και Πειραιά.
Δεκάδες κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω ισχυρής βροχόπτωσης στην πόλη των Χανίων. Στην Πλατεία Κοτζάμπαση έπεσε ταμπέλα πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ ενώ πτώση καλωδίου της ΔΕΗ  σημειώθηκε στο πρώτο γυμνάσιο της πόλης. Νωρίτερα, στην Παρηγοριά, έπεσε κολόνα ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Χανίων.
Προβλήματα στη κίνηση των οχημάτων παρουσιάζονται στον εθνικό Δρόμο Αγιά Μαρίνα-Πλατανιά λόγω συχνών ισχυρών χαλαζοπτώσεων. 
Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όλο τον ορεινό όγκο του Νομού από την Κίσσαμο έως την Ασή Γωνιά ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να μετακινούνται μόνο σε αναγκαίες περιπτώσεις. Κλειστός θα μείνει το βράδυ της Πέμπτης ο δρόμος προς τον Ομαλό και το οδικό δίκτυο από Σέμπρωνα προς Πέτρα Σελί και από Αγία Ειρήνη προς Πέτρα Σελί ενώ στο οροπέδιο του Ομαλού το χιόνι φτάνει τα 3 μέτρα. Κλειστός θα μείνει και ο δρόμος στον δήμο Σφακίων, προς το χωριό Ασκύφου καθώς και από την Κράπη μέχρι το πρώτο τούνελ της Ίμπρου.
Σημειώνεται ότι χωρίς τηλεόραση έχουν μείνει χωριά του Πλατανιά εξαιτίας κεραυνού που χτύπησε τον αναμεταδότη της digea στα Κοτσιφιανά. Γίνονται προσπάθειες να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Στο μεταξύ, βλάβη στην ηλεκτροδότηση βύθισε στο σκοτάδι τον Δήμο Σφακίων στις 6 περίπου το απόγευμα.
Πηγή: .zarpanews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου