Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Ματσάρα στη Νέα Σμύρνη: Έσωσε τον βαθμό στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ

undefined
Ούτε τώρα κατάφερε ο ΠΑΟΚ να πάρει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη φετινή σεζόν... Ο Δικέφαλος του Βορρά προηγήθηκε στη Νέα Σμύρνη, δέχτηκε ανατροπή από τον Πανιώνιο και τελικά πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας με γκολ του Μάτος στο τρίτο λεπτό των
καθυστερήσεων. 

Το παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της Super League ήταν συναρπαστικό, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Κουλούρη στο 41΄, οι "κυανέρυθροι" ισοφάρισαν με γκολ του Σπιριντόνοβιτς στο ξεκίνημα του β΄ μέρους (48΄) και "γύρισαν" το ματς με σκόρερ τον Γεσίλ στο 86΄, 8 λεπτά μετά την είσοδό του ως αλλαγή στην αναμέτρηση. Ωστόσο, οι "ασπρόμαυροι" ισοφάρισαν με γκολ του Μάτος στο 93΄, παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας που τους διατηρεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς, έστω και προσωρινά (μπορεί να τον προσπεράσει ο Ολυμπιακός εάν νικήσει στην Κέρκυρα και η ΑΕΚ εάν κερδίσει αύριο τον Πλατανιά). 
Ο αγώνας
Καλύτερος ο ΠΑΟΚ, προηγήθηκε με πέναλτι πριν το ημίχρονο
Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 13΄ και ήταν για τον Δικέφαλο, με τον Κάμπος να βρίσκει τον Κουλούρη στην περιοχή από δεξιά, εκείνος να σουτάρει στην κίνηση, αλλά ο Κότνικ να αποκρούει στην κλειστή του γωνία, ενώ η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι πριν καταλήξει κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, με πρωταγωνιστή ξανά τον Κουλούρη. Ο Ελ Καντουρί βρέθηκε με χώρο μέσα στην περιοχή από αριστερά, έβγαλε ωραία σέντρα, αλλά ο Έλληνας επιθετικός έβαλε το στήθος αντί για το κεφάλι, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ που ήταν εξουδετερωμένος.
Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, με τον Πανιώνιο να ισορροπεί και να προσπαθεί να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, στο σημείο που οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι και άνοιξε το σκορ. Στο 40΄ ο Γκιοατά έκανε παιδαριώδες λάθος θέλοντας να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακά του και ο Κουλούρης που ακολούθησε τη φάση πιέζοντας το εκμεταλλεύτηκε. Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ έκλεψε την μπάλα και ανατράπηκε από τον Κότνικ στην προσπάθειά του να τον αποφύγει στο τετ α τετ. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία ενώ ο Κότνικ έπεσε στην αριστερή. 
Ισοφάρισε με το ξεκίνημα του β΄ μέρους ο Πανιώνιος
Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, ο Πανιώνιος έφερε το ματς στα ίσα, στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια. Ο Σπιριντόνοβιτς βρέθηκε στην περιοχή από δεξιά μετά από πάσα του Σαββίδη και με διαγώνιο συρτό σουτ νίκησε τον Ρέι, που έκανε λάθος εκτίμηση και δεν κατάφερε να αποκρούσει, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 48΄.
Μεγάλες ευκαιρίες για ΠΑΟΚ
Στο 74ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, με τον Κότνικ να κάνει εξαιρετική απόκρουση σε κεφαλιά του Πέλκα μετά από σέντρα του Μάτος από δεξιά, διατηρώντας το 1-1. Το ματς άνοιξε στο τελευταίο τέταρτο, έχοντας γρήγορο ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει έχοντας την κυκλοφορία της μπάλας και τον Πανιώνιο να απειλεί στην κόντρα. Στο 77΄ η μπάλα στρώθηκε στον Πέλκα στην περιοχή μετά από γύρισμα του Μάτος που κόντραρε, όμως εκείνος δεν την βρήκε όπως θα ήθελε και σούταρε ψηλά πάνω από την εστία. Στο 84΄ ο Δικέφαλος είχε νέα τεράστια ευκαιρία, με τον Πρίγιοβιτς να βρίσκεται απέναντι από τον Κότνικ στην περιοχή μετά από κάθετη πάσα του Πέλκα, όμως ο Σέρβος αστόχησε στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κότνικ.
Το "γύρισε" ο Πανιώνιος
Κόντρα στην ροή του αγώνα, καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πίεζε και είχε τις μεγάλες ευκαιρίες, ο Πανιώνιος πέτυχε το γκολ της ανατροπής στο 86΄, "χτυπώντας" στην αντεπίθεση με σκόρερ τον Γεσίλ που αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή. Οι "κυανέρυθροι" έβγαλαν μία εξαιρετική κόντρα επίθεση βρίσκοντας ανοιχτή την άμυνα του ΠΑΟΚ και ο Γεσίλ, που είχε μπει ως αλλαγή οχτώ λεπτά νωρίτερα. ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας "εκτελώντας" τον Ρέι κάτω από τα πόδια για να δώσει προβάδισμα στον Πανιώνιο με 2-1. Προηγήθηκε εξαιρετική πάσα του Κόρμπου στον σκόρερ.
Έσωσε τον βαθμό για τον ΠΑΟΚ ο Μάτος 
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Πανιώνιος θα πάρει τη νίκη μετά το γκολ της ανατροπής, ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ από δεξιά με σέντρα στην περιοχή και ο Μάτος πήδηξε πιο ψηλά από όλους παίρνοντας την κεφαλιά και στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα για το 2-2. Στα υπόλοιπα δύο λεπτά δεν άλλαξε κάτι και το ματς έληξε ισόπαλο έπειτα από ένα συναρπαστικό φινάλε.
Συνθέσεις:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου) Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Χατζισαφί, Γκιοατά, Κόρμπος, Σαββίδης (69΄ Κάργας), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Ντουρμισάι (78΄ Γεσίλ), Ταπόκο (18΄ Πινιώτης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): .Ρέι, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ (62΄ Πέλκας), Κάνιας, Κάμπος (84΄ Λημνιός), Ελ Καντουρί, Μακ (67΄ Πρίγιοβιτς), Κουλούρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου