Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΖΙΑΚΑ - ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για giannis magkriotiΕίναι απίστευτη η ταχύτητα και η ευκολία των συνεχών διαψεύσεων των κυβερνητικών εξαγγελιών.
Πράσινο σε κάθε ανενεργό στρατόπεδο υποσχέθηκαν προεκλογικά οι κυβερνητικοί εταίροι, μάλιστα με έμφαση στη Δυτική Θεσσαλονίκη.
Καταπατούν τις εξαγγελίες τους, όπου υπάρχει ιδιωτικό
επενδυτικό ενδιαφέρον και μειωμένη αντίσταση των τοπικών και περιφερειακών
αρχών.
Το πρώην στρατόπεδο ΖΙΑΚΑ, στα όρια των Δήμων Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου και Μενεμένης-Αμπελοκήπων με τη σιδηροδρομική γραμμή και την εσωτερική περιφερειακή, ίσως η πιο υποβαθμισμένη περιβαλλοντικά περιοχή της Θεσσαλονίκης, εδώ και είκοσι χρόνια ήταν δεσμευμένο για μητροπολιτικό πάρκο.
Τα περίπου 120 στρέμματα του στρατοπέδου είναι τα μοναδικά που μπορούν να δώσουν μια ανάσα και μια ταυτότητα στη δυτική πλευρά της πόλης, εκεί όπου ζουν και εργάζονται τα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα της Θεσσαλονίκης.
Δυστυχώς, οι τοπικοί δήμοι αρκέστηκαν σε μια επιστολή διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, ενώ η Περιφέρεια ούτε αυτό έκανε.
Παρήγορο είναι ότι μια ομάδα πολιτών του Δήμου Ελευθερίου-Κορδελιού-Ευόσμου, η "Ομάδα διαλόγου", πήρε την πρωτοβουλία και κατήγγειλε την κυβερνητική επιλογή, την αδιαφορία των δήμων και κάλεσε τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Ήμουν εκεί γνωρίζοντας καλά τόσο την ανάγκη για επενδύσεις στην περιοχή όσο και την ανάγκη για έναν τουλάχιστον πνεύμονα πρασίνου, άθλησης και ψυχαγωγίας.
Η πρώτη επιλογή για το στρατόπεδο ΖΙΑΚΑ πρέπει να είναι η δεύτερη και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου