Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Συνέδριο... ισορροπιών με στόχο την επανεκκίνηση για τη ΝΔ

sunedrio-isorropiwn-me-stoxo-tin-epanekkinisi-gia-ti-ndΜε διττό στόχο θα προσέλθει στο 11ο συνέδριο της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από την μία να κρατήσει τις λεπτές ισορροπίες που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος του και από την άλλη να επαναφέρει το μεταρρυθμιστικό του λόγο, ως προτεραιότητα της
αντιπολιτευτικής του τακτικής παρουσιάζοντας το κυβερνητικό του πρόγραμμα. 
Ωστόσο ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που θα επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι το ιδεολογικό στίγμα της κεντροδεξιάς παράταξης το οποίο «θόλωσε» σε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εσωκομματικές αντιπαραθέσεις αλλά και αναστολές σε ψηφοφόρους άλλων πολιτικών χώρων που έβλεπαν θετικά το φιλελεύθερο προφίλ του νέου προέδρου του κόμματος. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να συσπειρώσει το «γαλάζιο» ακροατήριο και να πάρει καθαρό δημοσκοπικό προβάδισμα σε όλα τα ποιοτικά ευρήματα ακόμα και σε εκείνα που παραδοσιακά την πρώτη θέση έπαιρνε ο εκάστοτε πρωθυπουργός. Δεν κατάφερε όμως μέχρι στιγμής, λόγω των εσωτερικών ισορροπιών που ήθελε να κρατήσει, να διευρύνει την εκλογική του βάση κάτι που ήταν ο πρωταρχικός του στόχος. 

Στήριξη από του κορυφαίους

Το γεγονός ότι βρίσκεται στο τιμόνι ενός κόμματος στο οποίο μετέχουν δύο πρώην πρωθυπουργοί και ένας πρώην πρόεδρος με σημαντικά ερείσματα στην βάση του κόμματος, δεν κάνουν εύκολο το έργο του έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ωστόσο όλα τα κορυφαία στελέχη, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, με τις τοποθετήσεις τους θα στηρίξουν τον πρόεδρο του κόμματος. Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην υπουργοί αλλά και η καραμανλική πτέρυγα, καθώς ο Κώστας Καραμανλής ακολουθώντας την πάγια τακτική του δεν θα πάρει τον λόγο, θα θελήσουν να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας και θα στοιχηθούν δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στην μάχη που δίνει απέναντι στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με στόχο να επιστρέψει η ΝΔ στην εξουσία.

Μίνι δημοσκόπηση στο συνέδριο

Στο Μοσχάτο τονίζουν πως θα είναι ένα διαφορετικό συνέδριο σε σχέση με όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, κάτι που φάνηκε και κατά την προσυνεδριακή διαδικασία. Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Κωστής Χατζιδάκης ανακοίνωσε πως θα υπάρξουν αρκετές καινοτομίες αλλά και θεματικές ενότητες που θα διεξαχθουν στον συνεδριακό χώρο. 
Ωστόσο εκείνο που προκαλεί αίσθηση είναι το ερωτηματολόγιο στο οποίο καλούνται να απαντήσουν όσοι πολίτες που το επιθυμούν μέχρι την Παρασκευή, δηλαδή παραμονή του συνεδρίου. Και αυτό γιατί ορισμένες από τις ερωτήσεις αφορούν την στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, ζητήματα που συνεχίζουν να προβληματίζουν τα στελέχη αλλά και τους ψηφοφόρους του κόμματος. 
Ένα από τα ερωτήματα θέτει η ΝΔ είναι θα πρέπει να επιλέξει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ σκληρότερη αντιπολίτευση ή να κάνει την προετοιμασία της για την επόμενη μέρα. Επίσης μπαίνει το ζήτημα της ενότητας ή της ανανέωσης των στελεχών,  ακόμα οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν αν το πρώτο νομοσχέδιο που θα πρέπει να φέρει ως κυβέρνηση η ΝΔ θα πρέπει να αφορά την Παιδεία, την ασφάλεια, την υγεία, ή την  μείωση της φορολογίας.
Το ερωτηματολόγιο της ΝΔ 
https://www.surveymonkey.com/r/sinedriosoc
Όλες οι πληροφορίες για το 11ο Συνέδριο 
https://synedrio.nd.gr 
Φωτό: Ευρωκίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου