Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Ποδαρικό με 5άρα ο ΠΑΟΚ!

undefined
Ιδανικά ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ στη νέα χρονιά! Ο Δικέφαλος του Βορρά συνέτριψε τον Λεβαδειακό με το εμφατικό 5-0 μπροστά σε περίπου 15.000 φιλάθλους του στο γήπεδο της Τούμπας, στο παιχνίδι της πρεμιέρας του β΄ γύρου της Super League. 


Οι "ασπρόμαυροι" συνέχισαν από εκεί όπου είχαν σταματήσει στο φινάλε του προηγούμενου έτους, το οποίο είχαν αποχαιρετήσει επίσης με 5άρα στα Τρίκαλα. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε μία άνετη και ευρεία νίκη για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος απέναντι στους Βοιωτούς και πάτησε στην κορυφή της βαθμολογίας περιμένοντας τα αποτελέσματα Ολυμπιακού και ΑΕΚ.
Τα γκολ πέτυχαν οι Μάτος (18΄), Κάμπος (48΄ & 59΄) και Πρίγιοβιτς (57΄ & 89΄ πεν.). 
Ο ΠΑΟΚ έκανε έτσι το "8 στα 8" στις φετινές αναμετρήσεις του στην Τούμπα για το πρωτάθλημα της Super League, διατηρώντας το απόλυτο νικών στην έδρα του. 
Ο αγώνας
Ο Μάτος έδωσε τη λύση
Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι με επιθετικές διαθέσεις. Πίεσε από το ξεκίνημα ψάχνοντας το γρήγορο γκολ και κέρδισε κάποια κόρνερ στα πρώτα λεπτά, δίχως όμως να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Λεβαδειακού. Ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να "ξεκλειδώσει" την άμυνα του Λεβαδειακού στο 18ο λεπτό με γκολ του Λέο Μάτος που άνοιξε το σκορ. Ο Πέλκας έβγαλε εξαιρετική σέντρα από αριστερά και ο Βραζιλιάνος που είχε προωθηθεί με ωραία κίνηση στο δεύτερο δοκάρι (όπως συνηθίζει άλλωστε), πλάσαρε άψογα στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα νικώντας τον Επασί.
Στο 41΄ ο Λεβαδειακός είχε την πρώτη του φάση στο ματς που ήταν και μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Οι Βοιωτοί ξεδιπλώθηκαν πολύ ωραία στην κόντρα επίθεση, με τον Νιασέ να πασάρει στον Γιουσούφ στην περιοχή και αυτός να γυρίζει παράλληλα για τον επερχόμενο Γιακουμάκη στα δεξιά, που ολομόναχος σούταρε άστοχα άουτ από θέση βολής.
"Καθάρισε" από νωρίς στο β΄ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο β΄ ημίχρονο προσπαθώντας να "καθαρίσει" το ματς με δεύτερο γκολ. Κάτι που κατάφερε να πετύχει γρήγορα. Αρχικά απείλησε στο 47΄ με κάθετη πάσα του Κάμπος και σουτ του Λημνιού μέσα από την περιοχή που απέκρουσε ο Επασί. Και ένα λεπτό αργότερα, στο 48΄, ο Δικέφαλος έφτασε σε δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Κάμπος. Ο Ανγκολέζος κέρδισε την κόντρα από Λεονάρντο και Αντιλέου και έπιασε ένα πολύ καλό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Οι "ασπρόμαυροι" όμως δεν σταμάτησαν εκεί και δεν κατέβασαν στροφές. Στο 57΄ ο Πρίγιοβιτς εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Επασί σε σουτ του Λημνιού και πήρε από κοντά το ριμπάουντ και σκόραρε, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κάμπος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι διαμορφώνοντας το 4-0. Μετά από ωραία ψιλοκρεμαστή πάσα του Πέλκα (δεύτερη ασίστ) ο Ανγκολέζος έφυγε από κανονική θέση και τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Επασί πετυχαίνοντας ένα θεαματικό γκολ.
Αλλαγή επόπτη και... αποθέωση 
Το ματς είχε και μία ξεχωριστή στιγμή. Στο 67ο λεπτό έγινε αλλαγή του επόπτη στην Τούμπα. Ο Φωτόπουλος τραυματίστηκε και δεν μπορούσε να συνεχίσει, με τον τέταρτο διαιτητή της αναμέτρησης, Κιοτζένη, να τον αντικαθιστά. Το ξεχωριστό στιγμιότυπο ήταν πως την ώρα που έγινε η αλλαγή οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ... αποθέωσαν τους δύο διαιτητές.
Γκολ-πέναλτι ο Πρίγιοβιτς
Στο 88΄ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα του Αντιλέου στον Πρίγιοβιτς μέσα στην περιοχή, μακριά από την μπάλα. Ο Σέρβος ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε διαμορφώνοντας το τελικό 5-0 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 89ο λεπτό.
Τελείωσε με 10 ο Λεβαδειακός
Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Λεβαδειακός. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσαμπούρης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, προκειμένου να χάσει μόνο το ματς του Κυπέλλου και όχι την αναμέτρηση του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας (46΄ Τσίμιροτ), Κάμπος, Πέλκας (77΄ Κουλούρης), Λημνιός (64΄ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.
Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Αντιλέου, Φρανσίσκο, Λεονάρντο, Ζαραδούκας (58΄ Μπελγκαζουανί), Νιάσε (64΄ Μητρόπουλος), Ομπιόρα, Τσαμπούρης, Γιουσούφ, Μαρκόφσκι, Γιακουμάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου