Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Λάζαρος Παζαρτζικλής : Aξιοποίηση των δίδυμων καπναποθηκών με ένταξη για αξιοποίησή τους σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Αποτέλεσμα εικόνας για λαζαρος παζαρτζικληςΟ Δήμος Κιλκίς θα ζητήσει από την Κτηματική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών την κυριότητα των δίδυμων καπναποθηκών  για να καταστεί δυνατή  η διάσωση του εγκαταλειμμένου με  συγκροτήματος με την αξιοποίησή τους κυρίως
για πολιτιστική λειτουργία. 

Ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Σισμανίδης ανέφερε ότι το αίτημα για απόδοση της κυριότητας προέχει καθώς χωρίς κυριότητα είναι δυσχερής έως ανέφικτη κάθε πρωτοβουλία αξιοποίησης του κτηριακού συγκροτήματος μέσω της ένταξης σχετικού έργου ανάδειξής του σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Το αίτημα θα υποβληθεί αρμοδίως και θα απαιτηθεί, όπως είναι εύλογο, η υποστήριξή του ώστε να εκδηλωθεί η αναγκαία πολιτική βούληση απόδοσης του κτηρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σισμανίδης εξήρε τη συμβολή του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Λάζαρου Παζαρτζικλή ο οποίος κατ' επανάληψη έθεσε το ζήτημα της αξιοποίησης των δίδυμων καπναποθηκών  και μάλιστα στην πρώτη συνεδρίαση του σώματος στις αρχές Ιανουαρίου υπέβαλε ερώτημα αν προτίθεται ο δήμος να εντάξει την αξιοποίησή του σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου