Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Πασχάλης Τόσιος : «Η υποκρισία της κυβέρνησης σχετικά με τους πλειστηριασμούς»

Φωτογραφία του Pasxalis Tosios.
Με το Νόμο που ψήφισαν στη Βουλή οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τα προαπαιτούμενα και έκλεισε, «θετικά» όπως λέει η Κυβέρνηση, η αξιολόγηση έχουμε...
μία σκληρή πραγματικότητα για τους Έλληνες πολίτες που δεν την συζητάμε στο δημόσιο διάλογο λόγω «Μακεδονικού» και ο πολίτης δεν γνωρίζει την αλήθεια. Δυστυχώς οι #πλειστηριασμοί δεν είναι
απλά μία ακόμη είδηση αλλά μία οδυνηρή αλήθεια που θα βιώσει ο λαός μας το επόμενο χρονικό διάστημα, κυρίως από την 01/01/2019.
Τι ισχύει ακριβώς όμως;

Η πρώτη κατοικία προστατευόταν πλήρως έως σήμερα με το νόμο ΠΑΣΟΚ (Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου – Νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά) αλλά η Κυβέρνηση με το νέο νόμο καταργεί την ισχύ της προστασίας από τις 31/12/2018 και έπειτα.
Από 01/01/2019 η πρώτη κατοικία όλων είναι ελεύθερη να εκπλειστηριάζεται!
Δεν υπάρχει καμία προστασία για φτωχούς συνανθρώπους μας και «λαϊκές κατοικίες».
Τα δάνεια θα πωλούνται ελεύθερα σε funds χωρίς να μπορεί να παρέμβει (ή να τα αγοράσει στις νέες μειωμένες τιμές) ο ίδιος ο δανειολήπτης.

Η εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία μπορούν να προβούν σε πλειστηριασμούς για χρέη από 500€ και άνω, από 1η Μαΐου 2018 και έπειτα. Η «επίθεση» στους ελεύθερους επαγγελματίες (ειδικά για μικρό οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία), την ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας καθώς και τους αγρότες, είναι άδικη, ανήθικη και κυρίως χωρίς καμία ΕΛΠΙΔΑ για το αύριο της Πατρίδας μας.
Πασχάλης Τόσιος ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου