Βροχή μηνύσεων σε βάρος των προστατευομένων μαρτύρων, με την σκυτάλη να περνάει σήμερα στον τέως βουλευτή και πρώην πρόεδρο του ΕΟΦ, Δημήτρη Λιντζέρη.Ο πρώην βουλευτής, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην
υπόθεση της Novartis και βρίσκεται μεταξύ των ελεγχόμενων της προανακριτικής επιτροπής, κατέθεσε μήνυση σε βάρος των τριών προστατευόμενων μαρτύρων «Αικατερίνης Κελέση», «Μαξίμου Σαράφη» και «Ιωάννη Αναστασίου» για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης , της ψευδορκίας μάρτυρα και της συκοφαντικής δυσφήμισης.
Στην πολυσέλιδη μήνυση υποστηρίζει ότι ο ίδιος με την ιδιότητα του ως προέδρου του ΕΟΦ δεν είχε καμία δυνατότητα να διαμορφώσει ή να επηρεάσει τις τιμές των φαρμάκων, ενώ όσον αφορά την συσχέτιση που γίνεται με τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε μία εκ των μαρτυρικών καταθέσεων (σ.σ ότι ο Λιντζέρης λειτουργούσε ως ταμίας του Βενιζέλου στα θέματα του υπουργείου Υγείας) τονίζει ότι υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα με στόχο να δημιουργηθούν επικοινωνιακές εντυπώσεις που «συνδέονται με την πολιτική διαχείριση της υπόθεσης Novartis».
«Η αλήθεια είναι ότι στη θέση του προέδρου του ΕΟΦ δεν με τοποθέτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Προτάθηκα από τον τότε υπουργό Υγείας και τοποθετήθηκα από την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Επί της ουσίας υπήρξα πρόσωπο κοινής αποδοχής από την πλειονότητα των πολιτικών παρατάξεων. Ως εκ περισσού δηλώνω ότι ούτε ταμίας υπήρξα κανενός, ούτε εξυπηρετήσεις έχω προσφέρει, ούτε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό έχω λάβει».
Υπενθυμίζεται ότι οι 3 προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν χαρακτηριστεί και μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν το ακαταδίωκτο βάσει του τελευταίου νόμου , έναντι μηνύσεων από τα καταγγελλόμενα πρόσωπα. Ωστόσο ο εισαγγελέας, εάν κρίνει ότι δεν συντρέχουν στο μέλλον οι προϋποθέσεις για τέτοιου είδους «προφυλάξεις», μπορεί να άρει την προστασία τους, όπως προβλέπει η σχετική διάταξη του νόμου 4254/2014.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου