Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Υποχρεωτική η αναγραφή του ΑΤΑΚ στις δηλώσεις ΟΣΔΕ- Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΣΔΕΗ υποχρεωτική αναγραφή του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου (Α.Τ.ΑΚ) στις δηλώσεις ΟΣΔΕείναι αναγκαία για να καταγραφούν οι πραγματικά καλλιεργούμενες εκτάσεις ανακοίνωσε με δελτίο τύπου την Τρίτη 6 Μαρτίου το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μάλιστα όπως εξηγεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ «Οι ενισχύσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο των ενωσιακών
καθεστώτων στήριξης που καλύπτονται από το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης και ελέγχου (ΟΣΔΕ) χορηγούνται εφόσον επαληθεύονται οι όροι
επιλεξιμότητας ώστε να εξασφαλίζεται η αποτελεσματική προστασία των οικονομικών συμφερόντων του προϋπολογισμού της Ένωσης. Ως εκ τούτου, ένας από τους σκοπούς του Οργανισμού Πληρωμών είναι η πρόληψη και η πάταξη κάθε ατασθαλίας σε βάρος των παραπάνω πιστώσεων, όπως και η ανάκτηση τυχόν χρηματικών ποσών, τα οποία έχουν καταβληθεί παρανόμως ή αχρεωστήτως».

Ωστόσο ο Οργανισμός παρουσιάζει τις περιπτώσεις για τις οποίες θα εξαιρείται η υποχρέωση αναγραφής του Α.Τ.ΑΚ. Αυτές είναι:
  • Αγροτεμάχια στα οποία δεν έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς και ο θανών δεν είχε ΑΤΑΚ
  • Αγροτεμάχια που ανήκουν σε ιδιοκτήτες που μένουν μόνιμα στο εξωτερικό και έχουν συνάψει μακροχρόνια συμβολαιογραφικά ενοικιαστήρια.
  • Αγροτεμάχια που είναι κοινοτικά, εκκλησιαστικά και ακτημωνικά καθώς και αναδασμών που δεν ολοκληρώθηκαν.
  • Πολυετή μισθωτήρια για συμμετοχή σε πολυετή προγράμματα.

ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου