Αποτέλεσμα εικόνας για Κτηνοτρόφοι έριξαν γάλα στην είσοδο του ΥΜΑΘ
Γάλα στην είσοδο του υπουργείο Μαεκδονίας- Θράκης έριξαν πριν από λίγο κτηνοτρόφοι από τη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι πραγματοποιούν από νωρίς συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο.Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται έξω από το ΥΜΑΘ
κρατώντας γκλίτσες και κουδούνες, ενώ έχουν κολλήσει χαρτόνια στα κάγκελα του υπουργείου που γράφουν μεταξύ άλλων «κύριε πρωθυπουργέ δώστε λύση τώρα, σώστε τη φέτα, σώστε μας, χανόμαστε!», «κάτω τα χέρια από τη φέτα» και «η κτηνοτροφία εκπέμπει SOS”.
Παράλληλα ως ένδειξη διαμαρτυρίας έχυσαν γάλα στο πεζοδρόμιο μπροστά από το κτίριο.
Οι κτηνοτρόφοι ζητούν:
- Έλεγχο της αγορά γάλακτος από τον καταναλωτή με ισοζύγια σε ΠΟΠ και μη ΠΟΠ προϊόντα 
- Όσες γαλακτοβιομηχανίες και τυροκομία εισάγουν αιγοπρόβειο γάλα να μην παράγουν ΠΟΠ προϊόντα και δη Φέτα 
- Ανεξαρτητοποίηση του ΕΛΟΓΑΚ με τη συμμετοχή κτηνοτρόφων και τυροκόμων στο ΔΣ
- Αύξηση των προστίμων στους παρανομούντες με ποσοστό επι του τζίρου σε όσους κάνουν παραβάσεις σε ΠΟΠ προϊόντα 
- Έγκριση της εθνικής διεπαγγελματικές φέτας από το ΥΠΑΑΤ
Παράλληλα ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό στη επόμενη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη ενώ καταγγέλλουν την ανυπαρξία κυβερνητική πολιτικής η οποία όπως λένε «τους έχει φέρει στο χείλος της καταστροφής»
"Βρισκόμαστε εδώ για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας σε αυτά που συμβαίνουν με το πρόβιο γάλα και τη φέτα. Δεχόμαστε απειλές και εκβιασμούς για μονομερή πτώση των τιμών στο αιγοπρόβιο γάλα. Είναι αδιανόητο, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί ζωονόσεις όπως ο καταρροϊκός με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί πάνω 1 εκατομμύριο αιγοπρόβατα και έχουν μειωθεί οι εκμεταλλεύσεις πάνω από 15-20%. Δεν είναι να μην μπορούμε να προστατεύσουμε ένα εθνικό προϊόν όπως η φέτα. Αδιανόητο να μην μπορεί η πολιτεία να μας προστατεύσει", τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Στεργιος Κύρτσιος.
Οι κτηνοτρόφοι αναμένεται να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους.