Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

14ου Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας

Φωτογραφία του Δημήτρης Ευαγγελινός.14ου Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας, που θα διεξαχθεί στις 31 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα.
Το Συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται κάθε τρία έτη από την Ελληνική Εταιρεία Μαιευτικής & Γυναικολογίας (ΕΜΓΕ) και αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της Εταιρείας μας, φέτος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.
Η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1975, από διακεκριμένους επιστήμονες, σήμερα είναι η κορυφαία επιστημονική εταιρεία, με
έντονη δράση τόσο στον Ελληνικό όσο και στον διεθνή χώρο, διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε μεγάλες επιστημονικές εκδηλώσεις, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο τον εκπαιδευτικό και ενημερωτικό της χαρακτήρα. Τα σημερινά ενεργά μέλη της ΕΜΓΕ ανέρχονται στα 1500, και αντιπροσωπεύουν όλες τις υποειδικότητες της Μαιευτικής και Γυναικολογίας (Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, Γυναικολογική Ογκολογία, Εμβρυομητρική Ιατρική και Ουρογυναικολογία).
Όραμα του ΔΣ, είναι η ΕΜΓΕ να παραμείνει πρωτοπόρος εταιρεία της Μαιευτικής και Γυναικολογίας δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την συνεχή επιμόρφωση των Μαιευτήρων Γυναικολόγων, οργανώνοντας μετεκπαιδευτικές επιστημονικές εκδηλώσεις, και προγράμματα συνεχούς εκπαίδευσης. Επίσης, κύριο μέλημα της ΕΜΓΕ είναι η αναμόρφωση του προγράμματος εκπαίδευσης των ειδικευομένων ιατρών. Σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα σε συνεργασία με την European Board and College of Obstetrics and Gynecology (EBCOG) έχει προτείνει στις κρατικές υπηρεσίες ένα ολοκληρωμένο πανελλήνιο σύγχρονο ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης.
Στόχοι του Συνεδρίου είναι:
H ενημέρωση πάνω στα νεότερα δεδομένα της ειδικότητας (κατευθυντήριες οδηγίες, ιατρική βασισμένη σε ενδείξεις) με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας στην καθημερινή μας πρακτική
Η εκπαίδευση σε σύγχρονες τεχνικές
Η συνάντηση και η ανταλλαγή απόψεων με τους συναδέλφους σε επίμαχους τομείς
Η ευκαιρία βήματος στους νέους γιατρούς της ειδικότητας
Η Επιστημονική Επιτροπή, έχοντας ως κύριο μέλημα την πλήρη ενημέρωση στις αλματώδεις εξελίξεις στον τομέα της Μαιευτικής-Γυναικολογίας αλλά και όλων των υποειδικοτήτων αυτής, έχει φροντίσει για την κατάρτιση ενός προγράμματος, εξαιρετικά υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος, το οποίο θα αποτελείται από Στρογγυλά Τραπέζια, Κλινικά Φροντιστήρια, Ελεύθερες και ηλεκτρονικά Αναρτημένες Ανακοινώσεις (e-Posters), αλλά και Δορυφορικά Συμπόσια και Διαλέξεις, Meet the Experts και άλλα.
Οι διεθνούς φήμης Έλληνες και Ξένοι προσκεκλημένοι Ομιλητές, θα μεταφέρουν σε όλους τους συμμετέχοντες το «Νέο Γίγνεσθαι» με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις στη Μαιευτική Γυναικολογία και στις εξειδικεύσεις της.
Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε την ενεργό συμμετοχή όλων σας, στις εργασίες του 14ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Μαιευτικής και Γυναικολογίας και σας ευχαριστούμε για την συνεχιζόμενη θετική σας ανταπόκριση.
Με εκτίμηση,
Δημήτριος Λουτράδης
Πρόεδρος Ε.Μ.Γ.Ε.14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου