Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

ΤΟΣΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ : Άγνωστο το καθεστώς "επανίδρυσης" της νέας Βιομηχανίας Ζάχαρης

Γιατί δεν έχει δημοσιευτεί η μεταβίβαση του μετοχικού πακέτου στη νεοσύστατη
εταιρεία;
Γιατί προηγουμένως δεν  έχει  γίνει και νομικά 
ο διαχωρισμός «κακής» από «καλή» ΕΒΖ όπως εξάρχής σχεδιαζόταν;

Γιατί δεν προηγούνται οι διαδικασίες για κούρεμα των χρεών της ΕΒΖ
μέσω υπαγωγής στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα;






Αίφνης λοιπόν η Hellenic Agri Group, που συστάθηκε μόλις στις 6 Ιουλίου 2018 (ΓΕΜΗ 580/6.7.2018) με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ, εταίρο την EBAG EQUITY BRAIN A.E. (Κωφίδου 58)  και έδρα Μοναστηρίου 12, Θεσσαλονίκη, εμφανίζεται από τη μια, με επιστολή που στάλθηκε σε πελάτες της ΕΒΖ αλλά και σε πελάτες μεγάλων πελατών της, ως αποκλειστικός εμπορικός αντιπρόσωπος της ΕΒΖ.

Σιωπηρά και μεσούντος του θέρους δημιουργήθηκε, η «νέα Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης» με επωνυμία  Hellenic Agri Group ΕΠΕ, χωρίς προηγουμένως να έχει νομικά γίνει ο διαχωρισμός «κακής» από «καλή» ΕΒΖ όπως εξάρχής σχεδιαζόταν.
Χωρίς  να έχει δημοσιευτεί η μεταβίβαση του μετοχικού πακέτου στη νεοσύστατη
Η.Α.G. ή να έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για κούρεμα των χρεών της ΕΒΖ μέσω υπαγωγής στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα!

Το μόνο που είχε γνωστοποιηθεί, με ανακοινώσεις, ήταν η υπογραφή ενός letter of intent μεταξύ της ΕΒΖ και του επίδοξου στρατηγικού επενδυτή Innovation Brain την 1/8/2018 και, στη συνέχεια, μία ανακοίνωση της Ιnnovation Brain με ημερομηνία 8/8/2018, που αναφερόταν σε ολοκλήρωση της συμφωνίας με την ΕΒΖ και στη δημιουργία μίας νεοσύστατης εταιρείας που «θα δώσει μια νέα ώθηση στην ανάπτυξη και την παραγωγική διαδικασία ζάχαρης στην Ελλάδα». Γι' αυτό τη νεοσύσταση εταιρεία, περισσότερες πληροφορίες δεν δίνονταν. 

ΕΝΕΧΥΡΟ 
Υπενθυμίζεται ότι τα αποθέματα της ΕΒΖ σε ζάχαρη είχαν ενεχυριαστεί την άνοιξη, προκειμένου η Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών να καταβάλλει τα όσα όφειλε η βιομηχανία στους τευτλοπαραγωγούς, για τις ποσότητες που παρήγαγαν το 2017. Στο πλαίσιο αυτής της συναλλαγής, η Royal Sugar είχε υπογράψει συμφωνία για την αγορά 16.000 τόνων ζάχαρης μέχρι τις 10 Αυγούστου 2018.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Σύμφωνα με το ιδιο δημοσίευμα (Voria 21/8/201,ή Royal Sugar, ζήτησε να τις διατεθούν οι υπολειπόμενοι 4.800 τόνοι."Η διοίκηση της ΕΒΖ, σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες, δήλωσε ότι δεν έχει στη διάθεσή της το σύνολο αυτής της ποσότητας.
Σαν απάντηση η Royal Sugar κοινοποίησε εξώδικη διαμαρτυρία με την οποία ζητάει την διάθεση των 4.800 τόνων ή διαφορετικά, την καταβολή αποζημίωσης ύψους 1,430 εκατ. ευρώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου