Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Το όνειρο έγινε εφιάλτης για τον ΠΑΟΚ που αποκλείστηκε με συντριβή από την Μπενφίκα

Σε μία βραδιά που ξεκίνησε ονειρεμένα και εξελίχθηκε σε εφιάλτη, ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από το Champions League καθώς υπέστη βαριά ήττα με 1-4 από την Μπενφίκα στην κατάμεστη Τούμπα.

Μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, ο Δικέφαλος του Βορρά μπήκε φουριόζος στο ματς εκμεταλλευόμενος την ώθηση που του έδωσε η "καυτή" ατμόσφαιρα στην έδρα του και προηγήθηκε με γκολ του Πρίγιοβιτς στο 13ο λεπτό.
Ωστόσο, η Μπενφίκα ισοφάρισε άμεσα με γκολ του Ζαρντέλ στο 20΄. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 26΄ έγινε η ανατροπή, μετά από τραγικό λάθος του Πασχαλάκη που έκανε πέναλτι στον Σέρβι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Σάλβιο. Πριν λήξει το ημίχρονο η Μπενφίκα "καθάρισε" την πρόκριση πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ με σκόρερ τον Πίτσι στο 39΄. Στο ξεκίνημα του β΄ μέρους η ομάδα της Λισαβόνας κέρδισε δεύτερο πέναλτι (κράτημα του Βαρέλα στον Ζαρντέλ) και ο Σάλβιο ευστόχησε ξανά από την άσπρη βούλα διαμορφώνοντας το 4-1.
Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ είχε ένα δοκάρι με τον Κρέσπο, ενώ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Μάτος με δεύτερη κίτρινη κάρτα. 
Άξια αναφοράς η παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ που δημιούργησαν φοβερή ατμόσφαιρα, δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν μέχρι το φινάλε και στο τέλος αποθέωσαν την ομάδα τους παρά τον οδυνηρό αποκλεισμό με το βαρύ σκορ.
40400240_10156521095649687_4688628399030140928_o.jpg
Ο αγώνας
Ονειρεμένο ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ επιθετικά και αποφασιστικά στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενος και την ώθηση που του έδωσε η εξαιρετική ατμόσφαιρα της Τούμπας. Στο 5΄ μάλιστα έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία. Μετά από εξαιρετική κάθετη του Μαουρίσιο, ο Πρίγιοβιτς στην περιοχή έκανε το τακουνάκι για τον Λημνιό, αυτός με πλάτη προσποιήθηκε ωραία, γύρισε και έκανε το σουτ με το δεξί, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Βλαχοδήμου.
Η υπεροχή του Δικεφάλου στα πρώτα λεπτά μετουσιώθηκε σε γρήγορο γκολ. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό του αγώνα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς στην κατάμεστη Τούμπα. Το γκολ προήλθε από εξαιρετική "κομπίνα" από το "Δικέφαλο". Ο Πέλκας ελαφρώς αριστερά μεταξύ σέντρας και περιοχής έδωσε στον Βιεϊρίνια κεντρικά, ο Πορτογάλος έβγαλε διαγώνια πάσα (στ' αριστερά) στον Μαουρίσιο, ο Βραζιλιάνος έβγαλε μόνο του τον Πρίγιοβιτς κι ο Σέρβος απλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Άμεση ισοφάριση για την Μπενφίκα
Μόλις 7 λεπτά μετά το γκολ του ΠΑΟΚ, η Μπενφίκα έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα (1-1). Ο Πίτσι εκτέλεσε κόρνερ και ο Ζαρντέλ πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα στο 20΄.
Τραγικό λάθος Πασχαλάκη, πέναλτι και ανατροπή
Και σαν να μην έφτανε η άμεση ισοφάριση της Μπενφίκα, ήρθε και η ανατροπή μετά από ένα παιδαριώδες λάθος του Πασχαλάκη. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ στην προσπάθειά του να προλάβει την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή για κόρνερ, την κράτησε εντός αγωνιστικού χώρου, όμως εκεί ήταν ο Σέρβι που την πήρε και αμέσως τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής Μπριχ σφύριξε το πέναλτι και ο Σάλβιο εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα στο 26΄ δίνοντας προβάδισμα με 2-1 στην Μπενφίκα και "παγώνοντας" την Τούμπα.
Από μία μεγάλη ευκαιρία
Στο 35΄ ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ξαναφέρει το ματς στα ίσα. Ο Πέλκας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Μάτος πήρε την κεφαλιά προς την εστία όμως ο Βλαχοδήμος απέκρουσε εντυπωσιακά. Στην ευκαιρία του ΠΑΟΚ απάντησε η Μπενφίκα με διπλή φάση. Μετά από επιπόλαιες επεμβάσεις του Πασχαλάκη, ο Γκριμάλδο έκανε το σουτ, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απέκρουσε και στη συνέχεια η κεφαλιά του Σεφέροβιτς πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι, άουτ.
Τρίτο γκολ για την Μπενφίκα πριν το ημίχρονο
Στο 39΄ η Μπενφίκα έφτασε και σε τρίτο γκολ, σφραγίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση. Γκριμάλδο και Σέρβι αναπτύχθηκαν υπέροχα στην αριστερή πτέρυγα, η μπάλα έφτασε κεντρικά στον Πίτσι και αυτός με σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Πασχαλάκη στέλνοντας την μπάλα στη γωνία.
40348366_10156520991074687_3065030404936302592_o.jpg
Δεύτερο πέναλτι και τέταρτο γκολ για την Μπενφίκα στις αρχές του β΄ μέρους
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Μπενφίκα μπήκε επιθετικά και στο 49΄ κέρδισε πέναλτι. Ο Βαρέλα κράτησε παρατεταμένα τον Ζαρντέλ μέσα στην περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο διαιτητής Μπριχ σφύριξε το πέναλτι, το δεύτερο για την Μπενφίκα στο ματς. Ο Σάλβιο ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση και παρότι ο Πασχαλάκης βρήκε την μπάλα με το πόδι στην προσπάθειά του να αποκρούσει, αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 1-4.
Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ
Στο 51΄ μετά από κόρνερ ο Κρέσπο πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 60΄ ο Βλαχοδήμος απέκρουσε μακρινό σουτ του Μαουρίσιο, με τον Έλληνα τερματοφύλακα της Μπενφίκα να μπλοκάρει και νέο σουτ του Πέλκα στο 64΄. Στο 66΄ ο ΠΑΟΚ είχε νέα καλή στιγμή. Σε σέντρα του Ουάρντα ο Πέλκας βρέθηκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε ωραία το κοντρόλ και το βολέ με τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου. Στο 69΄ ο Ουάρντα μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά πέρασε και τον αντίπαλο του ο οποίος φάνηκε να τον σπρώχνει με το χέρι αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Με το σκορ στο 1-4 η Μπενφίκα είχε τον απόλυτο έλεγχο, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να πιέσει για να μειώσει, ενώ οι οπαδοί του δεν σταματούσαν να τραγουδούν.
Αποβολή Μάτος
Στο 76΄ ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Λέο Μάτος με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ με τον αγκώνα. Ο Πέλκας πέρασε σε ρόλο δεξιού μπακ για τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Στο 86΄ ο Πέλκας ανέβηκε με χώρο από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, όμως το απειλητικό παράλληλο γύρισμα που επιχείρησε δεν είχε αποτέλεσμα. Στο 87΄ ο Βλαχοδήμος απέκρουσε κοντινή κεφαλιά του Σάχοφ στην κλειστή του γωνία. Το 1-4 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου