Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Σε δημοσκόπηση της Prorata- «Καθαρά» 3ο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής, «άπατοι» οι ΑΝΕΛ - Στο 5,5% η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Στις 5,5 μονάδες καταγράφει την διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ η σημερινή δημοσκόπηση της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τις εξαγγελίες του
πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και λίγο πριν την εμφάνιση του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:
-ΝΔ 24,5%
-ΣΥΡΙΖΑ 19%,
-Κίνημα Αλλαγής 7%,
-Χρυσή Αυγή 6%
-ΚΚΕ 4,5%
Με ποσοστό κάτω του 3% καταγράφονται το Ποτάμι (2%), η Ένωση Κεντρώων (1,5%) και οι ΑΝ.ΕΛΛ. (1%), ενώ στο 1,5% καταγράφονται η ΛΑ.Ε. και η Ελληνική Λύση.
Περικοπές στις συντάξεις: Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι θα κοπούν!
Στη νέα δημοσκόπηση ενδιαφέρον έχουν τα ποσοστά, όσον αφορά το κατά πόσο οι πολίτες πιστεύουν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για ακύρωση του μέτρου για τις περικοπές στις συντάξεις.
Ωστόσο, στην πλειοψηφία τους οι πολίτες δηλώνουν απαισιόδοξοι σχετικά με το κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί.
Το 50% των ψηφοφόρων της ΝΔ το θεωρεί απίθανο, όπως και το 41% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα, το 21% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το θεωρεί σχετικά πιθανό, όπως και το 19% των «γαλάζιων» ψηφοφόρων.
Το 58% επιθυμεί την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών
Η ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ αποδεικνύεται κομβική, αφού οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι έχουμε μπει πια σε προεκλογική περίοδο. Σε ποσοστό 74% πιστεύουν πως οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από την Θεσσαλονίκη, αποτελούν προεκλογικές υποσχέσεις!
Σε αυτό το προεκλογικό κλίμα, λοιπόν, καταγράφεται ότι το 58% επιθυμεί την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μέσα στους επόμενους 6 μήνες, έναντι 38% που απαντά αρνητικά.
Από όσους δηλώνουν πιθανό να ψηφίσουν ΝΔ, το 85% θέλει πρόωρες εκλογές, ενώ από όσους δηλώνουν πιθανό να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, το 66% απαντά αρνητικά στο ερώτημα για πρόωρες εκλογές.
Τι είχε δείξει η προηγούμενη δημοσκόπηση της Prorata για τη δυνητική εκλογική επιρροή κομμάτων
Σημειώνεται, εξάλλου ότι στην προηγούμενη έρευνα της Prorata στις 14 Ιουλίου, η οποία βέβαια πραγματοποιήθηκε με εντελώς διαφορετική μεθοδολογία και μετρούσε ποσοστά δυνητικής εκλογικής επιρροής κομμάτων (δηλαδή μετρούσε την πρόθεση των ψηφοφόρων να ψηφίσουν ένα κόμμα με πιθανότητα άνω του 50%) η διαφορά ΝΔ (35%) και ΣΥΡΙΖΑ (27%) εντοπιζόταν στις 8 μονάδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου