Την στήριξη στου Νίκο Ταχιάο εξέφρασε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης.
«Μετά τη σημερινή απόφαση της Νέας Δημοκρατίας γίνεται ξεκάθαρο ότι ο επόμενος Δήμαρχος της πόλης μας θα είναι ο Νίκος Ταχιάος. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά και όλες τις δυνατότητες που απαιτούνται για να αλλάξει η πόλη σελίδα. Όπως έχω δηλώσει εδώ και έξι μήνες θα είμαι δίπλα στον υποψήφιο που θα στήριζε η Νέα Δημοκρατία. Θα είμαι δίπλα του»,τόνισε ο κ. Καλαφάτης.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στην απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, σημειώνοντας πως δεν άντεξε την τοξική ομπρέλα, όπως τη χαρακτήρισε, του Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Καλαφάτης κάλεσε τον Γιάννη Μπουτάρη να είναι παρόντες μέχρι την τελευταία στιγμή. «Να κάνει ο καθένας από την πλευρά του και σύμφωνα με τον ρόλο του ότι μπορεί ώστε το δημοτικό συμβούλιο να λειτουργεί και να λύνει τα προβλήματα των δημοτών».
Ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» χαρακτήρισε παλικαριά το γεγονός ότι ο κ. Μπουτάρης, αναγνώρισε το λάθος του για το Σκοπιανό και τον κάλεσε να ενώσει τη φωνή του με όλους όσους διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Να ενώσουμε τη φωνή μας, όλοι οι Μακεδόνες, ζητώντας εκλογές πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών («ο ίδιος αποδώσατε την πτώση της δημοφιλίας σας στη θέση σας για το Σκοπιανό, αναγνωρίσατε –και είναι παλικαριά αυτό- ότι κάνατε λάθος. Δεν αρκεί, όμως, να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, είναι ανάγκη, όσο γίνεται, βέβαια, να τα διορθώνουμε κιόλας). Έχετε λοιπόν, μια ευκαιρία», είπε απευθυνόμενος στον Γιάννη Μπουτάρη.
Ακόμα κάλεσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, να ζητήσουν από κοινού την άμεση κατάργηση του νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο (όπως υπογράμμισε «ο νόμος περί ασύλου δεν επιτρέπει την είσοδο της αστυνομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους παρά μόνο εάν τελούνται κακουργηματικές πράξεις. Δεν αρκεί να διατυπώνουμε ευχολόγια. Οφείλουμε να προχωρούμε και σε πράξεις. Και βέβαια δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η σημερινή κατάσταση στο Αριστοτέλειο. Είναι υπονόμευση του δημόσιου Πανεπιστημίου. Δεν προστατεύει ο νόμος αυτός την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Την αποκλείει»).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου