Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : Δύσκολη ημέρα για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, πολλά τα ερωτήματα πάλι.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣΚαλημέρα, υπομονή και προσοχή!
Δύσκολη ημέρα για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, πολλά τα ερωτήματα πάλι.
Οι αρμόδιοι, ως συνήθως, και πάλι δήλωναν πανέτοιμοι, όταν τα μετεωρολογικά δελτία ενημέρωναν για τις καιρικές συνθήκες του τελευταίου εικοσιτετραώρου.
Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι το πίστευαν, άλλωστε σε τροχιά
εκλογών είναι, κάτι παραπάνω θα έχουν κάνει για να μην εκτεθούν.
Πιστεύω ότι και τα συνεργεία, που κλήθηκαν να δώσουν λύσεις, έκαναν ό,τι μπορούσαν και σε δύσκολες συνθήκες.
Τα αποτελέσματα, όμως, περιορισμένα: Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία και πάλι απροστάτευτες, με τις οικονομικές δραστηριότητες να εκμηδενίζονται, τους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται και τους επισκέπτες να σχηματίζουν αρνητική γνώμη.
Αυτό που ξεπερνά τα όρια είναι η απουσία των αστικών συγκοινωνιών από την πόλη και η απόλυτη ακινητοποίησή της, γεγονός που οφείλεται στην κατάσταση των δρόμων αλλά και στην ανεπάρκεια του ΟΑΣΘ.
Το ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ δηλώνει πως οι αρμόδιοι της Περιφέρειας τους είπαν το προηγούμενο βράδυ να μη βγουν στους δρόμους πριν από το μεσημέρι του Σαββάτου και αυτοί το διαψεύδουν, είναι η επιβεβαίωση της παρακμής που ζούμε.
Το θεσμικό πλαίσιο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων είναι επαρκές, όμως μερικοί πολιτικοί προϊστάμενοι δεν το αξιοποιούν, γιατί επιλέγουν να ζητούν να κηρυχθεί η περιοχή ευθύνης τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού έτσι καλύπτουν τις ευθύνες τους και ταυτόχρονα ο νόμος τους επιτρέπει να αναθέτουν, χωρίς διαγωνισμό, στα ιδιωτικά συνεργεία μέρος των εργασιών.
Όμως και εμείς δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τους δημόσιους φορείς, χρειάζεται και η δική μας αυτενέργεια στον περιβάλλοντα χώρο της κατοικίας και της εργασίας μας.
Δυστυχώς, όμως, η εθελοντική προσφορά χρειάζεται οργάνωση από τους φορείς και την ανάλογη δική μας νοοτροπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου