Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Νίκος Μπίστης: Εξαιρετική για τον τόπο η Συμφωνία των Πρεσπών - Αναγκαία η συγκρότηση προοδευτικού μετώπου

Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Μπίστης:Με πολύ θετικά λόγια για τη συμφωνία των Πρεσπών μίλησε το πρώην στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός Νίκος Μπίστης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα «Το στοίχημα της Συμφωνίας των Πρεσπών» που έλαβε χώρα την Κυριακή το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής.
Αρχικά ο Νίκος Μπίστης αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς στην φυγή Καμμένου από την κυβέρνηση, την οποία φάνηκε να επικροτεί, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Όλη η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης πρέπει να πάει να παίξει Τζόκερ». 

Εν συνεχεία, ο κ. Μπίστης έκανε εν τάχει μια αναδρομή στο παρελθόν και στη στάση των κομμάτων για το Σκοπιανό, προχωρώντας σε σύγκριση με το σήμερα. Ειδικότερα αναφερόμενος στη στάση του Κώστα Καραμανλή και το περιβόητο βέτο το 2008, αφού το χαρακτήρισε σωστή απόφαση, είπε πως «Ενεργούσε όμως και εκ του ασφαλούς, γνωρίζοντας πως ο ακραίος Γκρούεφσκι δεν ήθελε λύση». 

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, ο κ Μπίστης κάλεσε τους πρώην προέδρους του κόμματος και πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου να πάρουν θέση και να μιλήσουν, καθώς οι ίδιοι με τις θέσεις που είχαν διατυπώσει, ήθελαν λύση. Σε εκείνο το σημείο έψεξε την ηγεσία του κινήματος αλλαγής, για το οποίο είπε πως είχε όλες τις προϋποθέσεις να στηρίξει μια πολιτική που όλοι στην Ευρώπη σοσιαλιστές και μη στηρίζουν. 

Πιο συγκεκριμένα είπε για την κυρία Γεννηματά, πως με τη στάση της στο Σκοπιανό «Επέλεξε να πάει σε έναν ατελέσφορο εκλογικά δρόμο. Είναι εσφαλμένη η θέση του ΚΙΝΑΛ και συντάχθηκε με ΝΔ και ακραίους. Πεισματικά αρνείται τις ριζοσπαστικές θέσεις σε αυτό το θέμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών». Κατά τα άλλα ο κ. Μπίστης στη σκιά των εξελίξεων στην κυβέρνηση και την παραίτηση Καμμένου από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, είπε πως «Οι ΑΝΕΛ δεν μπορούσαν να μπλοκάρουν τη συμφωνία, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ εμποδίστηκε από την ιδιόμορφη σχέση του με τους ΑΝΕΛ να μεταφέρει την πρόταση του στην κοινωνία». 

Παράλληλα, έκανε λόγο για μια εξαιρετική για τον τόπο συμφωνία και υπερτόνισε την ανάγκη συγκρότησης προοδευτικού μετώπου, ενώνοντας όλες τις δυνάμεις. Εξάλλου κατηγόρησε για τη στάση τους τους "ΜΕΤΑ-βλεπουμε", οι οποίοι σύμφωνα με τον κ. Μπίστη είναι αυτοί που λένε να πέσει πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά βλέπουμε...
TheCaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου