Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Βράζει το ΠΑΣΟΚ για την αποπομπή Βενιζέλου -Η Φώφη συγκαλεί τα όργανα για εξηγήσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για Βενιζέλου -Η ΦώφηΚρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για το ΚΙΝΑΛ μετά την ξαφνική απόφαση της Φώφης Γεννηματά να αποπέμψει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μια κίνηση που «πάγωσε» τα στελέχη του κόμματος αλλά και πολλούς ψηφοφόρους του Κινήματος, ενώ σοκαρισμένος
δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Το μεσημέρι της Τρίτης θα συνεδριάσουν για πρώτη φορά τα όργανα του ΚΙΝΑΛ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα μαζί με την Πολιτική Γραμματεία, όπου η κυρία Γεννηματά αναμένεται να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Η συνεδρίαση αναμένεται ταραχώδης, αφού ήδη ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει δηλώσει ότι θα τοποθετηθεί επί του θέματος στα όργανα, τονίζοντας παράλληλα ότι ο κ. Βενιζέλος «έχει πολιτικό και θεσμικό μέλλον μπροστά του». Ενώ από την πλευρά του και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης -που όμως θα λείπει από τη συνεδρίαση- σημείωσε ότι η εξέλιξη είναι «αρνητική, θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί και δεν βοηθάει μία ημέρα πριν από τις αυτοδιοικητικές και έναν μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές».

Βράζει το ΚΙΝΑΛ για την απόφαση της Φώφης
Η Φώφη Γεννηματά προσέρχεται στη συνεδρίαση αποφασισμένη να υπερασπιστεί την άποψή της, αλλά είναι λαβωμένη από τις περιφερειακές εκλογές, αφού ο εκλεκτός της και μεγάλο φαβορί για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, έχασε τις εκλογές.

Η ήττα θεωρείται από πολλές απόψεις συμβολική, αφού η κυρία Γεννηματά έριξε όλο το προσωπικό της βάρος για την επανεκλογή του Απόστολου Κατσιφάρα και περιόδευσε στην περιφέρεια μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου για να στηρίξουν τον εκλεκτό της ηγεσίας. Η ήττα θεωρείται διπλά συμβολική, γιατί ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορεί τη Φώφη Γεννηματά ότι προσπαθεί να ρίξει γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι αυτήν την προοπτική εξυπηρετεί η απομάκρυνσή του, η σύμπλευση του Απόστολου Κατσιφάρα με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα αποδείχθηκε καταστροφική. Τα τοπικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι το άνοιγμα του Απόστολου Κατσιφάρα στον ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισαν την υποψηφιότητα του πρώην υφυπουργού Κώστα Σπηλιόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου