Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Σύνοδος Κορυφής: Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για νέος πρόεδρος

Συνεχίζεται σήμερα η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ και όπως φαίνεται θα υπάρξει «λευκός καπνός»,καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γερμανίδα υπουργός ΆμυναςΟύρσουλα φον ντερ Λάιεν, είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει τις
περισσότερες πιθανότητες για να καταλάβει τη θέση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Την πρόταση  έριξε στο τραπέζι ο Ντόναλτ Τουσκ και σύμφωνα με το Politico, η Ιταλία δεν θα έλεγε όχι σε αυτή την πρόταση.
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν φαίνεται πως συγκεντρώνει πολλές θετικές γνώμες. Σύμφωνα με το Politico, η υποψηφιότητα της φον ντερ Λάιεν αντιμετωπίζεται θετικά από πολλά κράτη της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.
Κορυφαίος αξιωματούχος από χώρα της κεντρικής Ευρώπης επιβεβαίωσε ότι οι χώρες του Βίζεγκραντ θα τη στήριζαν στο πλαίσιο όμως μιας ευρύτερης συμφωνίας, ενώ άλλος διπλωμάτης είπε πως και οι χώρες της Βαλτικής έχουν «θετικά συναισθήματα» για την Γερμανίδα υπουργό.

Η Λαγκάρντ για 

Επίσης, η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία είναι σήμερα επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενδέχεται να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με τη Die Welt.
Άλλοι υποψήφιοι που συζητούνται είναι ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ ως πιθανός διάδοχος του Τουσκ στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα. Ο Μάρος Σέφκοβιτς της Σλοβακίας μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου