Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Μετασχηματίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στο μαζικότερο κόμμα του προοδευτικού φάσματος

Αποτέλεσμα εικόνας για Του Νίκου ΠαππάΕυθύνη πρώτη, η προγραμματική δυναμική αντιπολίτευση με ρόλο καταλύτη στον συντονισμό των προοδευτικών δυνάμεων μέσα και έξω από τη Βουλή. Ευθύνη δεύτερη, η αντιστοίχιση της πολιτικής μας ακτινοβολίας στην εκλογική βάση, η οποία σε
τέσσερις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, από το 2012 έως σήμερα, μας στήριξε απορρίπτοντας πριν από λίγες μέρες στην κάλπη το σχέδιο επιχειρηματικών και πολιτικών κέντρων για «στρατηγική ήττα» της Αριστεράς.
Στον δρόμο προς το συνέδριο, λοιπόν, συνεχίζει να υφίσταται ένα ανοιχτό στοίχημα, το οποίο λόγω οργανωτικών λόγων και κυβερνητικών υποχρεώσεων δεν καταφέραμε να κερδίσουμε τα τελευταία επτά χρόνια. Αφορά στο γενναίο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, στον μετασχηματισμό μας σε λαϊκό μαζικό κόμμα της Αριστεράς, το μαζικότερο του προοδευτικού φάσματος, που θα εγγυηθεί μια μελλοντική αριστερή προοδευτική μακροχρόνια διακυβέρνηση.

Για να κερδίσουμε το στοίχημα πρέπει:

  •  Να αξιοποιήσουμε το προγραμματικό μας οπλοστάσιο και τη συσσωρευμένη μας πείρα από την κυβερνητική μας θητεία.
  •  Να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες των στελεχών μας και πρωτίστως του Αλέξη Τσίπρα ώστε να έρθουμε σε επαφή με τον προοδευτικό κόσμο στην αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, την οργανωμένη επιχειρηματικότητα, την κοινωνία, τον απλό λαϊκό κόσμο.
  • Να οργανώσουμε ένα νέο μητρώο μελών, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση αναγέννησης του πολιτικού μας φορέα και θα συμβάλει στη διατήρηση του διαύλου επικοινωνίας με την κοινωνία.
Ορισμένοι θέτουν τον προβληματισμό τους για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Ας το συζητήσουμε ανοιχτά και ας θέσουν δημόσια την άρνησή τους. Δεν επιδιώκουμε τη δημιουργία κλειστών συστημάτων εξουσίας, τα οποία θα είναι έτοιμα να αγκαλιάσουν την εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Επιχειρούμε ένα ιστορικό άλμα ώστε να διατηρήσουμε ως Αριστερά την πρόσβαση και την παρέμβασή μας στους αρμούς της κοινωνίας. Και θα το πετύχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου