Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Γεννηματά: Ο Μητσοτάκης παραγράφει τις ευθύνες Τσίπρα, όπως ο Τσίπρας δεν μίλησε για τις ευθύνες Καραμανλή

Ανδρέας Λοβέρδος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Φώφη Γεννηματά και Παύλος Χρηστίδης«Μετά τη ΔΕΘ και το “απαλλακτικό βούλευμα” που εξέδωσε ο κ. Μητσοτάκης για
το καταστροφικό α’ εξάμηνο του 2015 αλλά και τις πρόσφατες εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis είναι ορατή η νέα πραγματικότητα: Έχουμε συμφωνία Μητσοτάκη - Τσίπρα και για τις ευθύνες τους και για τις πολιτικές. Κονταροχτυπιούνται στα λόγια και στην πράξη , στις πολιτικές τα έχουν κάνει πλακάκια», τόνισε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε ότι οι «ανούσιες αντιπαραθέσεις» Μητσοτάκη- Τσίπρα, πέρα από την πόλωση για μικροκομματικά οφέλη, φαίνεται «ότι ήταν και το προκάλυμμα διευθετήσεων στο παρασκήνιο».

«Για να συνεννοούμαστε: όπως δεν μίλησε ποτέ ο κ. Τσίπρας για τις ευθύνες της ΝΔ την Καραμανλική περίοδο, έτσι σπεύδει να παραγράψει ο κ. Μητσοτάκης τις ευθύνες του κ. Τσίπρα παντού, σε όλα τα θέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εισήγησή της η Φώφη Γεννηματά.

Γεννηματά: Η καραμανλική συνιστώσα δίνει μάχη για το κουκούλωμα
Αναφερόμενη στην υπόθεση Novartis, η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και ισορροπιών. «Τώρα βέβαια βγήκαν τα μαχαίρια στο εσωτερικό της ΝΔ, για την προστασία και του Παπαγγελόπουλου. Η Καραμανλική συνιστώσα και όχι μόνο δίνει μάχη για το κουκούλωμα. Προφανώς έχουν τους λόγους τους. Πληθαίνουν οι φωνές στη ΝΔ για δήθεν αναρμοδιότητα της επιτροπής και επιστροφή του φακέλου στην δικαιοσύνη», επεσήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Εμείς θα ψηφίσουμε την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και εκεί θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, αναζητώντας και αναδεικνύοντας τις ευθύνες όλων των εμπλεκομένων όσο ψηλά και αν βρίσκονται», σημείωσε ακόμη.

Η κ. Γεννηματά αναρωτήθηκε με ποια ατζέντα θα μιλήσει για το προσφυγικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις επαφές του στη Νέα Υόρκη «δεδομένου ότι συνεχίζει την πολιτική Τσίπρα». Επίσης, επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον αμετανόητο, σχολιάζοντας τα όσα είπε στη ΔΕΘ. «Στηρίζει τις συντηρητικές, αντιλαϊκές πολιτικές και επιμένει στις διχαστικές λογικές. Δεν πήρε κανένα μήνυμα από τις κάλπες. Αλαζονεία, αυταρέσκεια, καμία ουσιαστική αυτοκριτική! Συνάμα αμήχανος να ασκήσει ξανά αντιπολίτευση. Χωρίς πρόταση για τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εξωστρέφεια στον πόλεμο διαστρέβλωσης»
Η Φώφη Γεννηματά κάλεσε τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ να απαντήσουν με εξωστρέφεια «στον πόλεμο διαστρέβλωσης, αποδόμησης και απαξίωσής του, με αντεπίθεση και αυτοπεποίθηση».

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μας επιτίθενται, μας στοχοποιούν, νομίζουν ότι μπορούν να ανακόψουν την πορεία μας. Να δημιουργήσουν ένα σκληρά διπολικό σύστημα, αδιαφορώντας για το επικίνδυνο αντίτιμο: τον διχασμό του ελληνικού λαού, το τοξικό κλίμα που υπονομεύει την ανάπτυξη. Δεν θα τα καταφέρουν», τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Είναι προφανές ότι αυτή ακριβώς η αταλάντευτη απόφασή μας είναι πού ενοχλεί. Αν αλλάζαμε γραμμή, αν κλείναμε το μάτι ότι είμαστε διαθέσιμοι και διατεθειμένοι να γίνουμε βολικά συμπληρώματα, τότε θα γινόμασταν αμέσως τα χαϊδεμένα παιδιά των συστημάτων που τώρα μας πολεμούν λυσσαλέα. Το ερώτημα είναι: Το κάνουμε; Η απάντησή μου, η απάντησή μας, οι συλλογικές μας αποφάσεις, η επιθυμία του δικού μας κόσμου, είναι ‘Όχι!’».

Επίσης, η κ. Γεννηματά προσδιόρισε τους στόχους της συνδιάσκεψης που έχει προγραμματισθεί για το τέλος Νοεμβρίου, όπου θα αποφασιστούν συγκεκριμένες κατευθύνσεις της πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής, και θα περιγραφούν οι σύγχρονες απαντήσεις της Κεντροαριστεράς στις μεγάλες προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Ενδεικτικά πρότεινε προς συζήτηση έξι θέματα:

Οι νέες πολιτικές και ιδεολογικές συγκρούσεις στον κόσμο και η θέση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.
Ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας σήμερα στην προοπτική της Ένωσης. Το μεταναστευτικό ζήτημα.
Η ελληνική οικονομία στην ψηφιακή εποχή .
Ο πολιτικός φιλελευθερισμός ως βασικό στοιχείο της ταυτότητάς μας.
Το σύγχρονο κοινωνικό κράτος
Η απάντηση στην κλιματική κρίση: μια νέα πράσινη συμφωνία (New green deal - Στοίχημα ζωής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου