Ανοιχτή συνέλευση για την υποδοχή νέων μελών διοργάνωσαν οι Ν.Ε. Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα
της Δευτέρας στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» η πρώην υπουργός Εργασίας και βουλευτής Επικρατείας, Έφη Αχτσιόγλου.
Σε δηλώσεις της, στο περιθώριο της εκδήλωσης ανέφερε πως, «ξεκινάμε αυτή τη νέα καμπάνια, με την εγγραφή των νέων μελών, μια καμπάνια επαφής με τον κόσμο. Για εμάς, θα ήθελα να επισημάνω πως αυτό είναι μια πορεία αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Οι πολίτες εμπιστεύθηκαν πολλές φορές τον ΣΥΡΙΖΑ, εναπόθεσαν πολλές φορές τις αγωνίες τους, τις προοδευτικές τους ανησυχίες σε εμάς, τώρα ήρθε η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να εμπιστευθεί αυτούς τους πολίτες. Είναι μια πορεία κοινή, με σκοπό να διαμορφώσουμε και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι μονόδρομο πορεία, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει μόνο τις απόψεις του. Έχει σκοπό να συνδιαμορφώσει τις θέσεις του και από τους πολίτες και είναι μια πορεία που θα ωριμάσουν από κοινού».
Το μέλος του διευρυμένου οργανωτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χάρης Τσιόκας επισήμανε ότι «ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου η αριστερά να συνευρεθούμε σε ένα πλαίσιο συνασπισμού, προκειμένου να σηματοδοτήσουμε μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, που έχει ανάγκη ο τόπος. Οι 100 μέρες διακυβέρνησης των ολίγων, δείχνει ότι η κοινωνία έχει ανάγκη να χαράξουμε μονόδρομο, και γι΄ αυτόν τον δρόμο χρειάζεται ένα μαζικό κίνημα  που διαβουλεύεται από άκρο σε άκρο, από χωριό σε χωριό, από εργασιακό χώρο σε εργασιακό χώρο. Σε αυτή την κατεύθυνση λοιπόν, καλούμε τους πολίτες να πάρουν τον "ΣΥΡΙΖΑ-προοδευτική συμμαχία" στα χέρια τους».
Επίθεση Αχτσιόγλου σε ΝΔ
Ερωτηθείσα για την πολιτική της νέας κυβέρνησης η κα Αχτσιόγλου εξαπέλυσε βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας και έκανε λόγο για «οργάνωση ενός αυταρχικού, απολυταρχικού, δεξιού κράτους». «Ο κύριος Μητσοτάκης να το επενδύσει με χαρακτηριστικά αντικειμενικότητας,  σίγουρα όλα αυτά είναι ιδεολογικά, νεοφιλελεύθερα και αυταρχικά. Έχει οργανώσει τις δομές του κράτους να υπηρετούν απόλυτα την δική του πολιτική, φτιάχνοντας και στα μέσα ενημέρωσης τη δική του ζώνη, όπου πια δεν μπορεί να ακουστεί κάποια άλλη θέση, ενώ προωθεί και σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους... Πρέπει να ασκήσουμε αυστηρή αντιπολίτευση», υπογράμμισε.