Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Νίκος Παππάς : Τα μέλη θα αποφασίσουν για το όνομα του κόμματος

Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος ΠαππάςNα υπάρξει προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και μέσω μίας
μορφής εσωκομματικού δημοψηφίσματος, ζήτησε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) ο τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος Νίκος Παππάς.
Επί της ουσίας παρουσίασε την άλλη άποψη έναντι της θέσης που έχουν διατυπώσει οι 53+ και τις τελευταίες ημέρες με δηλώσεις του οι Τσακαλώτος και Σκουρλέτης που δεν επιθυμούν καμία αλλαγή στον τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ» επιμένοντας ότι ο προοδευτικός και οικολογικός χαρακτήρας του «νέου ΣΥΡΙΖΑ» θα πρέπει να αποτυπωθεί και με συμπλήρωμα στην ονομασία του.
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Ν. Παππάς εξέφρασε την άποψη πως για την ονομασία θα πρέπει να ερωτηθούν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία –«να αποφασίσουν όλα τα μέλη» ούτως ώστε δημοκρατικά και συμμετοχικά να αποφασιστεί εάν θα υπάρξουν προσθήκες στην ονομασία. «Τα μέλη θα πρέπει να αποφασίσουν για το όνομα. Αυτό θα πει δημοκρατία στο κόμμα και την παράταξη» σχολίασε αργότερα στο ethnos.gr.
Αίσθηση προκάλεσε και η παρέμβαση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη ο οποίος -αν και η συνεδρίαση της ΚΕΑ είχε πανηγυρικό χαρακτήρα και αφορούσε πρωτίστως τη διεύρυνση- έθεσε εκ νέου το ζήτημα των ΜΜΕ ασκώντας εκ νέου κριτική για τα πεπραγμένα στην ΕΡΤ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Γενικώς η κριτική που διατύπωσε ο Ν. Φίλης ήταν εφ’ όλης της ύλης και αφορούσε ζητήματα που συνδέονται με την Δημοκρατία στο κόμμα,  στο να υπάρχουν κάποια όρια στην διεύρυνση αλλά και το θέμα των σχέσεων κράτους και εκκλησίας.
Από την πλευρά του ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης είπε για το όνομα ότι είναι δευτερεύον ζήτημα και περιέγραψε την συνεδρίαση της ΚΕΑ ως έναν ακόμη σταθμό στην πορεία ανοίγματος του κόμματος.
Πάντως στα πηγαδάκια του ΣΕΦ όπου διεξάγονται οι εργασίες της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολιάστηκε το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του επανέλαβε αρκετές φορές τη λέξη «μετασχηματισμός» του κόμματος, κάτι που ερμηνεύτηκε ως έμμεση απάντηση στην θέση των 53+ ότι η έννοια του μετασχηματισμού δεν τούς αφορά.


στο ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου