Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Δαμανάκη και -ακολούθως- Διαμαντοπούλου τα «φαβορί», εάν τελικά δεν επιλεγεί ο Προκόπης Παυλόπουλος

Αποτέλεσμα εικόνας για Δαμανάκη και -ακολούθως- ΔιαμαντοπούλουΤις τελευταίες λεπτομέρειες «ζυγίζει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόσωπο που θα
προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ώστε επιστρέφοντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και σε εύλογο χρονικό διάστημα να ανακοινώσει την απόφασή του, αφού πρώτα βολιδοσκοπήσει ή και ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς στις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις που θα έχει μαζί τους.
Ο πρωθυπουργός, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», δεν έχει λάβει ακόμα την οριστική του απόφαση και υπό αυτή την έννοια ενδέχεται να διαψευστούν όσοι νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί και κάποιοι συγκεκριμένοι μεγαλο-δημοσιογράφοι (;) τον πιέζουν με απίστευτο τρόπο δημοσίως να μην επιλέξει τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας!
Εφόσον, όμως, τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο Προκόπης Παυλόπουλος, τα «φαβορί» για τη συγκεκριμένη θέση είναι δυο γυναίκες -από το χώρο της κεντροαριστεράς και οι δυο!
Πρώτο φαβορί παραμένει η Μαρία Δαμανάκη-  το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας της οποίας  έφεραν στη δημοσιότητα για πρώτη φορά τα «Παιχνίδια Εξουσίας»- ειδικά από τη στιγμή (που όπως αποκάλυψε την Παρασκευή το news24/7) θα την ψηφίσει και το Κίνημα Αλλαγής!
Δεύτερο φαβορί αναδεικνύεται η Άννα Διαμαντοπούλου, την οποία επίσης θα στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής και στην οποία πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης της είχε προτείνει να αναλάβει επικεφαλής στη ΔΕΗ, με την πρώην Επίτροπο να αρνείται.
Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόσωπα που γνωρίζουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφόσον αποφάσιζε να μην στηρίξει εκ νέου τον Προκόπη Παυλόπουλο για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, θα είχε ήδη προχωρήσει στην επιλογή μιας εκ των δυοκυριών, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα είχε μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.
Η ανησυχία, μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αφορά τόσο την Κοινοβουλευτική Ομάδα-αν και σε αυτή δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς κάποια διαφοροποίηση από τη στιγμή που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαφοροποιηθεί από την επιλογή Παυλόπουλου το 2015- όσο αφορά τις αντιδράσεις της βάσης της ΝΔ. Βάση,  που όπως είναι διαπαιδαγωγημένη, δύσκολα θα κατανοήσει την σημασία τυχόν τέτοιας  απόφασης…

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου