Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Από το Tae Kwon Do με το βλέμμα στο Συνέδριο

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΡΙΖΑ: Από το Tae Kwon Do με το βλέμμα στο ΣυνέδριοΕχοντας πάρει ήδη- μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής- το παιχνίδι της διεύρυνσης στα χέρια του ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί ένα ακόμη μεγάλο βήμα στην πρόκληση του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του ομιλία στο γήπεδο του Tae Kwon Do.

Από την Κουμουνδούρου έχει γίνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση για την επιτυχία της συγκέντρωσης σ’ έναν χώρο που γεμίζει με περισσότερους από 5.000 συμμετέχοντες με στόχο να καταδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία θεωρητικά «νεκρή» πολιτική περίοδο έχει τη δυναμική ώστε να σηκώνει τους πολίτες από την άνεση του καναπέ προτρέποντάς τους στη συμμετοχή στα κοινά.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επικεντρώσει την ομιλία του σε δύο άξονες: Στην αναγκαιότητα ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και στο κάλεσμα για συμμετοχή των νέων μελών στις διαδικασίες της διεύρυνσης του κόμματος αλλά και στον επτάμηνο απολογισμό της κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίος ο τίτλος που επελέγη για τη συγκεκριμένη πολιτική εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για το Συνέδριο του Μαϊου. «Παίρνουμε το αύριο στα χέρια μας-Υπερασπιζόμαστε την κοινωνία. Επτά μήνες κυβέρνησης ΝΔ. Η απάτη των «αρίστων» αποκαλύπτεται».

Ως προς τα διαδικαστικά και οργανωτικά για το Συνέδριο δεν αναμένεται κάποια ιδιαίτερα έκπληξη, εκτός εάν στο γήπεδο του Tae Kwon Do υπάρξουν κάποιες νέες πολιτικές παρουσίες που θα επιβεβαιώσουν τη συνέχιση του εγχειρήματος του μετασχηματισμού. 
Επίσης, δεν θεωρείται πιθανό ο Αλέξης Τσίπρας να αποκαλύψει το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς με βάση όσα είπε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, η ονομασία θα συζητηθεί και θα εγκριθεί ως πρόταση για το Συνέδριο στην συνεδρίαση της ΚΕΑ στις 8 Μαρτίου. 
Το βέβαιο είναι ότι η προσθήκη στον τίτλο ΣΥΡΙΖΑ θα ικανοποιεί τους εκπροσώπους του προοδευτικού χώρου οι οποίοι βλέπουν θετικά ή το «Προοδευτική Συμμαχία» ή το «Προοδευτική Ενότητα» ώστε να καταγραφεί και η ενοποίηση της παράταξης.
Ως προς τα πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται να αναφερθεί εκ νέου στους …αρμούς της εξουσίας με αφορμή τις μεθοδεύσεις της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ σε ό,τι αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis και να κατηγορήσει προσωπικά τον Κ. Μητσοτάκη ότι ευθύνεται για την απόπειρα θεσμικής εκτροπής για να ικανοποιήσει τον Αντώνη Σαμαρά και να κατευνάσει την ένταση στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης. 
Κριτική ασφαλώς θα ασκήσει και για το σύνολο των κυβερνητικών χειρισμών στο μεταναστευτικό, την εξωτερική πολιτική, την οικονομία, τα κοινωνικά θέματα, τα εργασιακά και φυσικά το ασφαλιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου