Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Δάσκαλε που δίδασκες και... μέτρα δεν εκράτεις, κύριε Χαρδαλιά

Σάλος έχει προκληθεί στο διαδίκτυο, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την πρωτοφανή απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, να πραγματοποιήσει σύσκεψη με τους θεσμικούς φορείς της Ξάνθης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στον οικισμό του Εχίνου, χωρίς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που ο ίδιος ζητά από τους πολίτες.Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα, στη σύσκεψη συμμετείχαν παραπάνω από 35 άτομα, σε μια αίθουσα που μετά βίας χωράει 15, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τον covid-19, καθώς οι παριστάμενοι ήταν σχεδόν ο ένας πάνω στον άλλον.

Από ο,τι φαίνεται ο κύριος Χαρδαλιάς, που κάθε απόγευμα δε διστάζει να μας «μαλώνει» σχετικά με την ενσυναίσθηση που δείχνουμε ως πολίτες απέναντι στα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και μας υπενθυμίζει συνέχεια την ατομική μας ευθύνη, δε θυμήθηκε να εφαρμόσει τα ίδια και στην δική του σύσκεψη.
Έντονη ήταν και η αντίδραση των περιφερειακών συμβούλων της αντιπολίτευσης, Μιχάλη Αμοιρίδη και Σταύρου Βαβία, οι οποίοι κατέκριναν τα στελέχη και τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων που βρέθηκαν στη σύσκεψη, χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις. Τραγελαφική στιγμή της επίσκεψης Χαρδαλιά και η γεμάτη χαμόγελα φωτογραφία με την εκτελεστική γραμματέα της περιφέρειας κυρία Κοσμίδου, σχεδόν αγκαλιασμένοι.


Κατά την καθιερωμένη, απογευματινή ενημέρωση των υγειονομικών συντακτών, ο υφυπουργός επιχείρησε να αιτιολογήσει την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας κατά την παρουσία του στον Εχίνο.
 Είπε μάλιστα, ότι ο συνωστισμός στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου, προκλήθηκε από την παρουσία των ΜΜΕ, τα οποία γρήγορα αποχώρησαν και η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, αν όχι με απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των συμμετεχόντων, πάντως περισσότερη του ενός μέτρου. 
Δηλαδή, στη φωτογραφία με την κα Κοσμίδου, τηρείται η ενδεδειγμένη απόσταση;
Όχι τίποτε άλλο, αλλά λένε ότι οι γυναίκες δυσκολεύονται να υπολογίσουν σωστά τις αποστάσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου