Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Γρηγόρης Νιότης : Αναρωτιέμαι αν είναι σωστή Ιατρικά η θέση που εκφράζει η Επιστημονική ομάδα του ΕΟΔΥ δια του κ Τσιόδρα

Αναρωτιέμαι αν ειναι σωστη Ιατρικά η θεση που εκφράζει η Επιστημονική ομαδα του ΕΟΔΥ δια του κ Τσιοδρα , οτι μονο μετα την εμφάνιση κρουσμάτων του Κοροναιου , εχει έννοια η διενέργεια του Τεστ .Εκανε μαλιστα μια κατα κάποιο τροπο αντίκρουση της τακτικής της Ν Κορέας , που εχει το Τεστ στην απολυτη προτεραιοτητα της στρατηγικής της κατα του Ιού , φτάνοντας στα 15.000 τεστ ημερησίως , εναντι 5.000- 6.000 εν συνολω τεστ στην Ελλάδα .

Ειναι ομως και η Γερμανια (3000-5.000 ημερησίως ) , αλλα και η Κινα και η Αυστραλια και αλλες χωρες που προτάσσουν

αυτη την προτεραιοτητα του Τεστ. Προφανως δεν εχω τις γνώσεις να δώσω δικη μου άποψη επι του θεματος. Με απασχολεί ομως ως Πολιτη , αν πράττουμε ορθώς, γιατι αυτο ειναι κρίσιμο για την στηριξη οσων θα μολυνθούν με τον Ιο. 

Μαλιστα ενα αλλο μελος της ίδιας επιστημονική Ομάδας , ο κ Λαζανας , ακούσθηκε δυο φορες στην Τηλεόραση να λεει οτι ειναι κρίσιμο για τον ασθενή να παρει την φαρμακευτική αγωγη του , οσο γινεται πιο έγκαιρα , δηλ στην αρχη και οχι οταν θα εκδηλώσει πνευμονία .

Αυτο μου μοιάζει και πιο λογικό , αφου εμβόλιο δεν εχουμε, ουτε εγκεκριμένο φάρμακο , αλλα ευτυχως διεθνώς ( και στην Ελλάδα) μπαίνουν οι ασθενείς σε μια αγωγη στηριξης με κοκτέιλ φαρμάκων , με βαση την Χλωροκινη( φάρμακο κατα Ελονοσίας) , με θετικα αποτελεσματα σε Κινα και Γαλλία, εδω με βαση και τα καλα χθεσινά αποτελεσματα στην Μασσαλια, με ερευνητή τον γνωστο Ντιτιε Ραουλ.

Και οι δυο αυτες χωρες εχουν το Τεστ ως προτεραιοτητα , πρωτον για να βάλουν εγκαίρως σε στηριξη τον ασθενή , αλλα και για να αποκλείσουν την διαρροή στην Κοινότητα του Ιού , απο τον έχοντα άγνοια οτι εχει ηδη νοσήσει . 

Ρώτησα πολλους Γιατρούς , τι γνωμη εχουν επ αυτων και ολοι μου απάντησαν οτι δεν το συζητούν , η αγωγη πρεπει να δίνεται οσο γινεται έγκαιρα και κατα το δυνατον στην αρχη, για καλλιτερα η Σιγουρα αποτελεσματα .

Προφανως η Μαχη δίνεται και σε επομενα στάδια .Επειδη μονο ερωτήματα μπορω να θέτω, ερωτώ: μηπως η χθεσινη εξαγγελία της Κυβέρνησης και του ΕΟΔΥ
οτι θα συγκροτηθούν 500 κινητές μονάδες για κατ Οικον νοσηλεία και Τεστ ειναι η σωστη αποφαση που έλλειπε μεχρι σημερα;

 Μηπως πρεπει οι αρμόδιοι να κινήσουν την συγκροτηση των 500 μονάδων κατεπειγόντως , οσο γινεται και παντως με ιεράρχηση και αξιολόγηση ; Μηπως η Επιτροπη πρεπει να εγκαταλείψει την άποψη που υποβαθμίζει τον ρολο του Τεστ και πρεπει να περάσουν απο αυτο κατα προτεραιοτητα οι Γιατροι, νοσηλευτές και λοιπο προσωπικό και οι Ευπαθείς ομαδες , ανεξαρτητως κρουσμάτων ;

Μηπως θα μπορουσε το Κράτος να Χρηματοδοτήσει εν μέρει το κοστος του Τεστ , οταν ο Πολιτης προσφεύγει με παραπομπή απο τον Γιατρο του σε Ιδιωτικό εργαστήριο , ωστε να συμπληρωθεί πιο αποτελεσματικά το ολο συστημα; ( Αλλωστε λογω των έκτακτων καταστάσεων εχουν σχεδον μηδενισθεί οι δαπανες των ασφαλιστικών Ταμείων , ενω και οι Πολιτες θα συμμετέχουνε στην δαπάνη , με ιδια συμμετοχη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου