Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: Ακόμη ένας νεκρός, 91 τα θύματα -Ανδρας 47 ετών

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στους 91, καθώς κατέληξε σήμερα ένας 47χρονος άνδρας.O άνδρας κατέληξε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σήμερα το απόγευμα και πλέον τα θύματα είναι 91. Ο 47χρονος είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ στις 8 Απριλίου με υποκείμενα νοσήματα (λέμφωμα, αυτόλογη μεταμόσχευση μυελού των οστών το 2019, πνευμονολογική εμβολή).

Νωρίτερα, είχε καταλήξει 67χρονη γυναίκα που ήταν διασωληνωμένη και είχε χρόνια λευχαιμία. Η γυναίκα το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας. Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ άλλα δύο άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους, ένας 79χρονος άνδρας, καθώς και μια 86χρονη γυναίκα. Ο 79χρονος νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και η 86χρονη νοσηλευόταν στο «Αττικόν». Οσον αφορά τον 79χρονο δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, ενώ διέμενε στην Μεσοποταμία, περιοχή η οποία βρίσκεται σε καραντίνα λόγω της πανδημίας.

Νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε την Παρασκευή 56 νέα κρούσματα και 2.011 συνολικά επιβεβαιωμένους ασθενείς από κορωνοϊό στη χώρα, εκ των οποίων το 57% είναι άνδρες. Όπως είπε, 77 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 67 έτη, εκ των οποίων 14 γυναίκες. 

Από τους βαριά ασθενείς το 75% διαθέτουν υποκείμενο νόσημα. 15 ασθενείς με κορωνοϊό εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Ο Τσιόδρας ανακοίνωσε 4 νέους θανάτους, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα να ανέρχεται σε 90 (λίγη ώρα μετά έγιναν 91). Τα θύματα του κορωνοϊού έχουν μέση ηλικία τα 73 έτη.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανήλθε στο ζήτημα της επίσκεψης στο νοσοκομείο από πολίτες που έχουν άλλα χρόνια νοσήματα. Το ότι υπάρχει ο κορωνοϊός δεν σημαίνει πως δεν πάμε στο νοσοκομείο. Πάμε στο νοσοκομείο όταν υπάρχει σοβαρός λόγος για την υγεία μας, σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου