Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Μετανάστες και πρόσφυγες στα παράλια στέλνει ο Ερντογάν

Ανησυχία για τις κινήσεις Ερντογάν. Μετά τον Έβρο στέλνει μετανάστες και πρόσφυγες στα παράλια της Μικράς Ασίας.Ανησυχία έχουν προκαλέσει στις ελληνικές αρχές οι συγκεντρώσεις μεταναστών και προσφύγων στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας και απέναντι από Χίο και Λέσβο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες έχουν μεταφερθεί από κέντρα διαμονής μεταναστών που βρίσκονται στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Οι αρμόδιες Αρχές τονίζουν ότι πολλοί από αυτούς ήταν στον Εβρο και εκτιμάται ότι η Τουρκία έχει οργανωμένο σχέδιο να μεταφέρει μετανάστες με κορoνοϊό στην Ελλάδα και την Ευρώπη εν μέσω πανδημίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ «έχουν εξακριβωθεί συγκεντρώσεις μεταναστών στα παράλια της Μικράς Ασίας, ασθενείς με COVID-19».

Οι ίδιες πηγές αποδίδουν τις υπερπτήσεις σε Λέσβο, Χίο και Εβρο σε μία κίνηση να αποσπαστεί η προσοχή από τη συγκεκριμένη προσπάθεια. Τα δύο τουρκικά αεροπλάνα που πέταξαν πάνω από τη Λέσβο δεν δίστασαν να κατέβουν μέχρι και στα 5.000 πόδια βόρεια από το νησί προκειμένου να παρενοχλήσουν βρετανικό αεροσκάφος της Frontex. Επισημαίνουν επίσης ότι ενεργοποιήθηκαν άμεσα οι Ενοπλες Δυνάμεις, η αστυνομία και το Λιμενικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου